Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги агрономів, фермерів, бджолярів!
AA

До уваги агрономів, фермерів, бджолярів!

Об 14:30 годині 2 лютого 2021 року продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) проведе четвертий тренінг Польової школи фермера на тему: «Створення, реконструкція та управління полезахисними лісовими смугами»

Захід присвячений представленню та вивченню кращих практик відновлення та утримання полезахисних лісових смуг.

  Участь у заході братимуть провідні науковці галузі, експерт ФАО та фермери, що ознайомлять аудиторію з результатами напрацювань щодо відновлення та утримання полезахисних смуг. Під час заходу будуть розглянуті наступні питання: створення садивного матеріалу, реконструкція лісосмуг, проведення рубок догляду та заходів для захисту лісосмуг від шкідників, хвороб і пожеж.

Тренінг проводиться для осіб, чия діяльність спрямована на утримання, проведення санітарно-оздоровчих заходів, відновлення та реконструкцію лісових смуг, боротьбу з деградацією грунтів і опустелюванням, оптимізацію системи захисних лісових насаджень в агроландшафтах степової зони України, керівників сільськогосподарських підприємств, агрономів, фермерів, лісівників, виробників горіхоплідних культур, медоносів, лікарських трав та енергетичних культур, представників об’єднаних територіальних громад, ассоціації пасічників України, асоціації бджолярів України.

Захід проходить у межах Польової школи «Управління та реконструкція полезахисних лісових смуг», що є частиною проєкту «Інтегроване управління природними ресурсами на деградованих ландшафтах степової та лісостепової зон України» та реалізується Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) за фінансової підтримки Глобального екологічного фонду (ГЕФ).

Попередня реєстрація за посиланням: http://forms.gle/Bv11Yd4ABHp9nc5DA

Посилання для участі у заході: http://fao.zoom.us/j/98278796356

Модератор заходу: польовий офіцер ФАО -Олександр Димов.

ПРОГРАМА ЗАХОДУ:


14:30-15:00

 

Особливості створення, відновлення та доповнення полезахисних лісових смуг (ПЛС). Садивний матеріал для створення та відновлення ПЛС. Строки висаджування рослин

Наталя Висоцька, експертка ФАО, кандидатка с-г наук, заступниця директора з наукових питань Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького» (УкрНДІЛГА).

15:00-15:30

Особливості проведення лісогосподарських заходів у полезахисних лісових смугах. Санітарно-оздоровчі заходи в ПЛС

Олександр Соваков, кандидат с.-г. наук, доцент, доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування (НУБіП).

15:30-16:00

Захист полезахисних лісових смуг від шкідників, хвороб і пожеж

Валентина Мєшкова, доктор с.-г. наук, професор, академік Лісівничої академії наук України, завідувачка лабораторії захисту лісу Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького» (УкрНДІЛГА).

16:00-16:30

Збереження біологічного різноманіття в полезахисних лісосмугах

Олеся Петрович, головний спеціаліст Департаменту природно-заповідного фонду Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

16:30-17:00

Обговорення та підведення підсумків.

Читайте також

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту»

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Ц...

Міським головою затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів  Южноукраїнської міської ради та її виконавчих органів на 2024 рік

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Міським головою 22.04.2024 затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів...

До уваги громадських організацій, благодійних фондів, надавачів соціальних послуг та активних мешканців Южноукраїнської громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Запрошуємо взяти участь у проєкті «Миколаївщина. Підтримка суспільно важливих ініціатив у регі...