Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Державна підтримка фермерських господарств
AA

Державна підтримка фермерських господарств

Кабінетом Міністрів України внесені зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою від 07.02.2018№106 (у редакції від 21.04.2021 №384) та визначено напрямки підтримки фермерських господарств:

       часткова компенсація витрат фермерським господарствам (крім новостворених), пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами у розмірі 90 відсотків вартості послуг, наданих дорадчими службами, але не більше ніж 10,0 тис.грн.;

       фінансова підтримка новостворених фермерських господарств у період їх становлення (перші три роки після створення) для отримання сільськогосподарських дорадчих послуг, надається один раз у розмірі, що не перевищує 36,0 тис. грн.;

бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) – новоствореним фермерським господарствам, надається один раз виключно для провадження сільськогосподарської діяльності у розмірі 5,0 тис. грн. 1 гектар, але не більше 100,0 тис. грн. на одне фермерське господарство;

спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямків продуктивності фермерському господарству, у власності якого перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства. Дотація надається за кожну наявну станом на 1 липня поточного року корову в розмірі 5,0 тис. грн., але не більше 250,0 тис.грн.


 

Інформаційна довідка

Кабінетом Міністрів України внесені зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою від 07.02.2018№106 (у редакції від 21.04.2021 №384).

Нормативним актом зменшено кількість документів, необхідних для отримання держпідтримки, скорочено час їх розгляду та прийняття рішень виплати коштів.

Державні кошти спрямовуються на розвиток малих та середніх фермерських господарств, у власності та/або користуванні яких перебувають землі сільськогосподарського призначення та мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20,0 млн. грн., а зареєстрованим у поточному році – незалежно від обсягу чистого доходу (виручки).

Підтримка з державного бюджету надаватиметься за такими напрямками:

  • Часткова компенсація витрат фермерским господарствам (крім ковостворених), пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами

надається у розмірі 90 відсотків вартості послуг, наданих дорадчими службами, але не більше ніж 10,0 тис. грн., за напрямками зоотехнія, ветеринарія, агрономія, оподаткування в сільському господарстві, бухгалтерський обліків сільському господарстві, управлінський облік, органічне виробництво, залучення фінансово-кредитних ресурсів, впровадження систем безпечності під час виробництва харчових продуктів і кормів для тварин, екологічне управління та зовнішньоекономічна діяльність.

Заявки на отримання коштів подаються до уповноваженого банку протягом року до 15 листопада.

  • Фінансова підтримка новостворених фермерських господарству період їх становлення (перші три роки після створення) для отримання сільськогосподарських дорадчих послуг

здійснюється за напрямками зоотехнія, ветеринарія, агрономія, оподаткування в сільському господарстві, бухгалтерський обліків сільському господарстві, управлінський облік, органічне виробництво, залучення фінансово-кредитних ресурсів та диверсифікація сільськогосподарської діяльності надається один раз у розмірі, що не перевищує 36,0 тис. грн.

Заявки подається до уповноваженого банку протягом року до 15 листопада.

  • Бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) – новоствореним фермерським господарствам

надається один раз виключно для впровадження сільськогосподарської діяльності у розмірі 5,0 тис. грн. на 1 гектар, але не більше 100,0 тис. грн. на одне фермерське господарство.

Для отримання такої субсидії новостворені фермерські господарства протягом року подають заявки до Миколаївського відділення Укрдержфонду.

Граничний строк подання документів до 30 жовтня поточного року.

  • Спеціальтна бюжетна дотація за утримання корів усіх напрямків продуктивності фермерському господарству, у власності якого перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

надається за кожну наявну станом на 1 липня поточного року корову в розмірі 5,0 тис.грн., але не більше 250,0 тис.грн.

Для отримання бюджетної дотації документи подаються до департаменту агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації. Граничний строк подання документів – 31 серпня поточного року.

Наказ Міністерства аграрної політики та продовольстваУкраїни про затвердження форм заявок та документів, необхідних для отримання фінасововї підтримки, буде доведено додатково.

В разі зацікавленості, за більш детальною інформацією, звертайтесь до департаменту агропромислового розвитку облдержадмністрації за телефоном (0512)37-74-02, 37-78-35.

 

 

Читайте також

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту»

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Ц...

Міським головою затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів  Южноукраїнської міської ради та її виконавчих органів на 2024 рік

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Міським головою 22.04.2024 затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів...

До уваги громадських організацій, благодійних фондів, надавачів соціальних послуг та активних мешканців Южноукраїнської громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Запрошуємо взяти участь у проєкті «Миколаївщина. Підтримка суспільно важливих ініціатив у регі...