Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | КОЛИШНІ РАДЯНСЬКІ ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНІ НЕВДОВЗІ ЗМОЖУТЬ ОТРИМАТИ ОДНОРАЗОВУ ГРОШОВУ ДОПОМОГУ
AA

КОЛИШНІ РАДЯНСЬКІ ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНІ НЕВДОВЗІ ЗМОЖУТЬ ОТРИМАТИ ОДНОРАЗОВУ ГРОШОВУ ДОПОМОГУ

За інформацією Міністерства закордонних справ, Німецький Бундестаг 21 травня 2015 року прийняв рішення про те, що колишні радянські військовополонені в знак визнання завдіяної їм кривди  мають отримати символічну грошову допомогу.

 Радянські військовополонені, які в період Другої світової війни 22 червня 1941 р. по 8 травня 1945 р. перебували у німецькому полоні, можуть отримати одноразову грошову допомогу у розмірі 2 500 євро. Відшкодування не отримують особи, які вчинили військові злочини, або злочини проти людства, або сприяли вчиненню цих злочинів.

Зазначене відшкодування є персональним і видаватиметься лише за заявами осіб згаданої категорії.  Письмову заяву про виплату допомоги у довільній формі  необхідно надавати до 30.09.2017 за такою адресою Федерального відомства з центральних послуг та нерозв'язаних майнових питань: Bundesamt für zentrale Dienste und offene Vermögensfragen, DGZ Ring 12, 13086 Berlin. . Закордонні представництва Німеччини по всьому світу приймають згадані заяви і  перепроваджують далі.

Спадкоємці колишніх військовополонених не мають правових підстав на отримання відшкодування. Лише у випадку, коли особа, яка має право отримати відшкодування, подала заяву і після того померла, кошти можуть отримати або його дружини, або діти.

Виплата  відбувається без визнання правового зобов»язання. Правових претензій щодо виплати не може бути.

Виплата проводиться тільки за поданою заявою шляхом перерахування коштів на особистий банківський рахунок правомочного претендента.

Формуляр заяви німецькою, англійською та російською мовами, а також подальшу інформацію можна отримати на сайті Федерального відомства централізованих служб і  відкритих майнових питань (BADV, http://www/badv.bund.de/DE/OffeneVermoegensfragen/AnerkennungsleistungSowjetischeKriegsgefangene/inhalt.html).

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...