Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС пройшли пожежні навчання
AA

На Южно-Українській АЕС пройшли пожежні навчання

21 жовтня 2015 року на ЮУАЕС пройшли гарнізонні планові пожежно-тактичні навчання. Тренування було організоване на території резервуарних парків зберігання нафти та нафтопродуктів. За тактичним задумом, УМОВНА пожежа виникла на одному з резервуарів масло-мазутного господарства атомної електростанції в результаті удару блискавки. Площа УМОВНОГО займання склала 120 кв. метрів.

Для гасіння було залучено 9 одиниць техніки та 50 бійців особового складу трьох пожежних частин Южноукраїнського Державного пожежно-рятувального загону (1ДПРЗ), а також персонал АЕС. Головне завдання тренування – відпрацювання прийомів і методів роботи зі спецтехнікою, а саме пінних атак, порошкового гасіння, охолодження резервуарів водяними стволами, а також взаємодії особового складу та служб 1ДПРЗ з об'єктовими службами і персоналом АЕС на випадок виникнення пожежі.

- Сьогодні ми відпрацьовували навички боротьби з одним із найскладніших видів пожежі, - повідомив керівник навчань заступник начальника 1ДПРЗ підполковник служби цивільного захисту Олександр Бузун. - Нещодавно саме така пожежа, що палахкотіла на базі нафтопродуктів під Києвом протягом декількох діб, не лише спричинила колосальні збитки, а й забрала людські життя.

Підбиваючи підсумки практичного тренування, О. Бузун особливо наголосив на гарній взаємодії пожежників і персоналу АЕС. Завдяки їх злагодженим зусиллям, а також використанню сучасних видів пожежної техніки - автомобіля комбінованого гасіння, який здатний доставити до місця займання 2 тонни піноутворювача, автомобіля порошкового гасіння, що вміщує  5 тонн вогнегасного порошку, аварійно-рятувального автомобіля та ін. - поставлене завдання було виконане за півтори години. Учасники навчань заслужили на оцінку «добре».

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...