Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На Южно-Українській АЕС пройшли пожежні навчання

26.10.2015
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

21 жовтня 2015 року на ЮУАЕС пройшли гарнізонні планові пожежно-тактичні навчання. Тренування було організоване на території резервуарних парків зберігання нафти та нафтопродуктів. За тактичним задумом, УМОВНА пожежа виникла на одному з резервуарів масло-мазутного господарства атомної електростанції в результаті удару блискавки. Площа УМОВНОГО займання склала 120 кв. метрів.

Для гасіння було залучено 9 одиниць техніки та 50 бійців особового складу трьох пожежних частин Южноукраїнського Державного пожежно-рятувального загону (1ДПРЗ), а також персонал АЕС. Головне завдання тренування – відпрацювання прийомів і методів роботи зі спецтехнікою, а саме пінних атак, порошкового гасіння, охолодження резервуарів водяними стволами, а також взаємодії особового складу та служб 1ДПРЗ з об'єктовими службами і персоналом АЕС на випадок виникнення пожежі.

- Сьогодні ми відпрацьовували навички боротьби з одним із найскладніших видів пожежі, - повідомив керівник навчань заступник начальника 1ДПРЗ підполковник служби цивільного захисту Олександр Бузун. - Нещодавно саме така пожежа, що палахкотіла на базі нафтопродуктів під Києвом протягом декількох діб, не лише спричинила колосальні збитки, а й забрала людські життя.

Підбиваючи підсумки практичного тренування, О. Бузун особливо наголосив на гарній взаємодії пожежників і персоналу АЕС. Завдяки їх злагодженим зусиллям, а також використанню сучасних видів пожежної техніки - автомобіля комбінованого гасіння, який здатний доставити до місця займання 2 тонни піноутворювача, автомобіля порошкового гасіння, що вміщує  5 тонн вогнегасного порошку, аварійно-рятувального автомобіля та ін. - поставлене завдання було виконане за півтори години. Учасники навчань заслужили на оцінку «добре».