Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українську АЕС надійшли перші модулі для нового конденсатора блоку №2
AA

На Южно-Українську АЕС надійшли перші модулі для нового конденсатора блоку №2

17 вересня на майданчик Южно-Української АЕС прибули перші два модулі нового конденсатора турбіни другого енергоблоку. Габаритне обладнання (довжина кожного модуля - 9 метрів, вага - 30 тонн) доставлене залізничним транспортом. Для організації процесу транспортування на АЕС був виготовлений спеціальний макет, який залізничною платформою був провезений шляхом прямування вантажу. Цей макет було використано і для практичної покрокової розробки схеми установки нового обладнання в машинній залі першої черги АЕС.

Заміна конденсатора атомного блоку для українських атомних станцій - робота унікальна, до цього на вітчизняних АЕС вона не виконувалась. На южно-українському майданчику, де конденсатори турбін працюють у значно тяжчих умовах в порівнянні з іншими станціями, ця необхідність назріла давно. Об'єктивною причиною такої ситуації є підвищений солевміст Ташлицького ставу-охолоджувача, який призводить до пошкодження охолоджуючих трубок, утворення присосів сирої води, погіршення водно-хімічного режиму та зрештою - до зниження ККД енергоблоків.

«Кардинальною відмінністю нового конденсатора є матеріал, з якого виготовлено його трубний апарат, - замість мідно-нікелевого сплаву тут використана нержавіюча сталь, - пояснює заступник головного інженера ВП ЮУАЕС з ремонту Анатолій Ілатовський. - Таке вдосконалення забезпечить роботу енергоблоку №2 протягом продовженого терміну експлуатації».

Виробник нового обладнання - ПАТ «Турбоатом». Роботи з демонтажу старих модулів і монтажу нових доручено фахівцям ТОВ «ЮТЕМ-Інжиніринг». У процесі нинішнього планово-попереджувального ремонту буде замінено один з двох рядів конденсатора - ряд Б (у кожному ряду - 24 модулі, об'єднані в 3 корпуси). 
 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...