Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Ташлицькій ГАЕС пройшли тактико-спеціальні пожежні навчання
AA

На Ташлицькій ГАЕС пройшли тактико-спеціальні пожежні навчання

29 липня на Ташлицькій ГАЕС пройшли тактико-спеціальні навчання за темою «Гасіння пожежі на енергетичних об’єктах». 

За тактичним задумом, у приміщенні кабельного півповерху першого агрегату гідроакумулюючої станції в результаті короткого замикання сталася пожежа, виникли загроза обслуговуючому персоналу та загроза розповсюдження горіння в суміжні приміщення. Загальна площа УМОВНОЇ пожежі склала 80 кв.м. 

До прибуття рятувальників оперативний персонал ГАЕС здійснив першочергові міри щодо гасіння пожежі: було вжито заходів для ввімкнення автоматичних установок пожежегасіння та евакуації обслуговуючого персоналу, відключено системи електропостачання та вентиляції тощо.

Невідкладно до місця УМОВНОЇ пожежі прибули сили та засоби Державного пожежно-рятувального загону (ДПРЗ-1). Вогнеборці, захищені спеціальними діелектричними засобами, приступили до гасіння електрокабеля у кабельному відсіку та захисту сусідніх приміщень від загоряння. Додатковими ввідними практичного тренування пожежних стало УМОВНЕ обрушення кабельного лотка, у результаті якого під завалом опинився їхній колега, порив трубопроводу пожежного гідранта та інші ускладнюючі фактори. 

До проведення навчань було залучено керівний та оперативний персонал Ташлицької ГАЕС, близько 50 рятувальників ДПРЗ-1 та 10 одиниць спецтехніки, у числі якої аварійно-рятувальний автомобіль, автомобіль комбінованого гасіння, пожежно-насосна станція, автомобіль газодимозахисної служби та ін. 

Підбиваючи підсумки заходу, керівник тактико-спеціальні навчання заступник начальника ДПРЗ-1 Олександр Бузун повідомив, що учасники практичного тренування з поставленим завданням справилися успішно: «Програма навчань виконана в повному обсязі. В умовах, наближених до бойових, наш особовий склад відпрацював практичні дії з рятування, прийомів роботи з пожежною технікою, пожежно-технічним і рятувальним обладнанням. Загальна оцінка навчань – задовільно. До дій оперативного персоналу та взаємодії штабу пожежного загону зі штабом каскаду ГЕС-ГАЕС зауважень немає».

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...