Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На Ташлицькій ГАЕС пройшли тактико-спеціальні пожежні навчання

31.07.2015
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

29 липня на Ташлицькій ГАЕС пройшли тактико-спеціальні навчання за темою «Гасіння пожежі на енергетичних об’єктах». 

За тактичним задумом, у приміщенні кабельного півповерху першого агрегату гідроакумулюючої станції в результаті короткого замикання сталася пожежа, виникли загроза обслуговуючому персоналу та загроза розповсюдження горіння в суміжні приміщення. Загальна площа УМОВНОЇ пожежі склала 80 кв.м. 

До прибуття рятувальників оперативний персонал ГАЕС здійснив першочергові міри щодо гасіння пожежі: було вжито заходів для ввімкнення автоматичних установок пожежегасіння та евакуації обслуговуючого персоналу, відключено системи електропостачання та вентиляції тощо.

Невідкладно до місця УМОВНОЇ пожежі прибули сили та засоби Державного пожежно-рятувального загону (ДПРЗ-1). Вогнеборці, захищені спеціальними діелектричними засобами, приступили до гасіння електрокабеля у кабельному відсіку та захисту сусідніх приміщень від загоряння. Додатковими ввідними практичного тренування пожежних стало УМОВНЕ обрушення кабельного лотка, у результаті якого під завалом опинився їхній колега, порив трубопроводу пожежного гідранта та інші ускладнюючі фактори. 

До проведення навчань було залучено керівний та оперативний персонал Ташлицької ГАЕС, близько 50 рятувальників ДПРЗ-1 та 10 одиниць спецтехніки, у числі якої аварійно-рятувальний автомобіль, автомобіль комбінованого гасіння, пожежно-насосна станція, автомобіль газодимозахисної служби та ін. 

Підбиваючи підсумки заходу, керівник тактико-спеціальні навчання заступник начальника ДПРЗ-1 Олександр Бузун повідомив, що учасники практичного тренування з поставленим завданням справилися успішно: «Програма навчань виконана в повному обсязі. В умовах, наближених до бойових, наш особовий склад відпрацював практичні дії з рятування, прийомів роботи з пожежною технікою, пожежно-технічним і рятувальним обладнанням. Загальна оцінка навчань – задовільно. До дій оперативного персоналу та взаємодії штабу пожежного загону зі штабом каскаду ГЕС-ГАЕС зауважень немає».