Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Обговорили проблеми фінансування медсанчастин
AA

Обговорили проблеми фінансування медсанчастин

 За ініціативою голови Атомпрофспілки В.О.Матова та з метою обговорення шляхів розв’язання скрутного фінансового становища спеціалізованих медико-санітарних частин, які обслуговують працівників підприємств атомної енергетики та промисловості 04 червня 2015 року м. Києві відбулась нарада за участю представників органів місцевої влади, керівників медсанчастин, голів профспілкових організацій, 9 міст-супутників підприємств атомної енергетики та промисловості України.

Від міста Южноукраїнська в засіданні взяли участь заступник міського голови - Нікітіна Я.О, заступник генерального директора ВП «ЮУ АЕС» - Авраменко В.А, начальник фінвідділу – Гончарова Т.О, начальник ДЗ «СМСЧ № 2» Стахорська О.В, голова профорганізації ДЗ «СМСЧ № 2» Староконь Л.В.

Враховуючи неукомплектованість штату, в тому числі відсутність працівників у зв’язку з перебуванням у відпустці та відрядженні МОЗ України немало можливості надати кандидатуру для участі в відповідній нараді.

 Законом України «Про державний бюджет України на 2015 рік» передбачено передачу фінансування ДЗ «СМСЧ № 2» з державного бюджету на місцеві бюджети шляхом надання останнім медичної субвенції, яка становить по різним медичним закладам від 25% до 75% від видатків минулого року. Таке фінансування призведе медико-санітарні частини до скорочення штатів, втрати спеціалізації та якості надання медичної допомоги жителям, в першу чергу працівникам АЕС.

Більшість міських голів та керівників медсанчастин запропонували підтримати рішення про збереження медико-санітарних частин в Міністерстві охорони здоров’я України.

Результатом даної наради став лист голови Атомпрофспілки В.О.Матова до Президента України Порошенко П.О, Прем’єр-Міністра України Яценюка А.П. щодо виділення додаткових коштів на фінансування медико-санітарних частин та створення структури в МОЗ України з управління медсанчастинами, які обслуговують працівників підприємств атомної енергетики та промисловості України.

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...