Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Обговорили проблеми фінансування медсанчастин

19.06.2015
ДЗ СМСЧ №2

 За ініціативою голови Атомпрофспілки В.О.Матова та з метою обговорення шляхів розв’язання скрутного фінансового становища спеціалізованих медико-санітарних частин, які обслуговують працівників підприємств атомної енергетики та промисловості 04 червня 2015 року м. Києві відбулась нарада за участю представників органів місцевої влади, керівників медсанчастин, голів профспілкових організацій, 9 міст-супутників підприємств атомної енергетики та промисловості України.

Від міста Южноукраїнська в засіданні взяли участь заступник міського голови - Нікітіна Я.О, заступник генерального директора ВП «ЮУ АЕС» - Авраменко В.А, начальник фінвідділу – Гончарова Т.О, начальник ДЗ «СМСЧ № 2» Стахорська О.В, голова профорганізації ДЗ «СМСЧ № 2» Староконь Л.В.

Враховуючи неукомплектованість штату, в тому числі відсутність працівників у зв’язку з перебуванням у відпустці та відрядженні МОЗ України немало можливості надати кандидатуру для участі в відповідній нараді.

 Законом України «Про державний бюджет України на 2015 рік» передбачено передачу фінансування ДЗ «СМСЧ № 2» з державного бюджету на місцеві бюджети шляхом надання останнім медичної субвенції, яка становить по різним медичним закладам від 25% до 75% від видатків минулого року. Таке фінансування призведе медико-санітарні частини до скорочення штатів, втрати спеціалізації та якості надання медичної допомоги жителям, в першу чергу працівникам АЕС.

Більшість міських голів та керівників медсанчастин запропонували підтримати рішення про збереження медико-санітарних частин в Міністерстві охорони здоров’я України.

Результатом даної наради став лист голови Атомпрофспілки В.О.Матова до Президента України Порошенко П.О, Прем’єр-Міністра України Яценюка А.П. щодо виділення додаткових коштів на фінансування медико-санітарних частин та створення структури в МОЗ України з управління медсанчастинами, які обслуговують працівників підприємств атомної енергетики та промисловості України.