Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Всеукраїнський місячник боротьби з туберкульозом
AA

Всеукраїнський місячник боротьби з туберкульозом

З метою інформування населення з питань профілактики і лікування туберкульозу (16.03-16.04) проходить Всеукраїнський місячник боротьби з туберкульозом під гаслом «Знайти. Лікувати. Вилікувати кожного», метою якого є – надання Товариством Червоного Хреста гуманітарної, медичної, соціальної, психологічної підтримки хворим на туберкульоз та їхнім сім’ям ,підвищення поінформованості населення щодо попередження захворюваності, посилення взаємодії Національного комітету, обласних організацій Товариства з закладами охорони здоров’я, державними установами, громадськими організаціями у наданні допомоги хворим на туберкульоз. 

Санітарно-просвітницька робота посідає значне місце в профілактиці будь-якого захворювання. Особливо, якщо хвороба інфекційна. Вберегтися від туберкульозу можна, навіть, якщо в сім’ї є хворий. Але для цього слід знати про хворобу якомога більше, не забувати про правила особистої гігієни, своєчасно походити флюорографічне обстеження . Протягом місячника патронажними медичними сестрами міської організації Товариства Червоного Хреста було розповсюджено  серед населення літературу по боротьбі з туберкульозом, листівки щодо флюорографічного обстеження, проведене анкетування в навчальних закладах « Що ви знаєте про туберкульоз?». У відділенні соціально-медичних послуг  КЗ « Територіальний центр соціального обслуговування» проведена бесіда на тему профілактики туберкульозу .

 У ході місячника проведена акція «Подолаємо туберкульоз разом» по збору   продуктів харчування, засобів гігієни . На базі медико-соціального центру Червоного Хреста ,згідно списку хворих, наданих лікарем-фтизіатром СМСЧ-2 , 12 чоловік отримали продуктові набори на суму  913 грн. та засоби гігієни на 455 грн.

На сьогоднішній день на супроводі патронажної служби Червоного Хреста знаходиться один хворий на МР ТБ. В рамках виконання проекту «Посилення системи надання якісної амбулаторної допомоги хворим на МР ТБ шляхом  надання максимально-наближених медико-соціальних, психологічних послуг та формування прихильності до лікування», що фінансується Глобальним Фондом боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за напрямком «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування мультирезистентного туберкульозу»  за 1 квартал поточного року надали соціальну підтримку хворому на МР ТБ продовольчими  наборами  на суму 871грн.14коп.  

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...