Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Всеукраїнський місячник боротьби з туберкульозом

31.03.2015
Южноукраїнська міська організація Товариства Червоного Хреста України

З метою інформування населення з питань профілактики і лікування туберкульозу (16.03-16.04) проходить Всеукраїнський місячник боротьби з туберкульозом під гаслом «Знайти. Лікувати. Вилікувати кожного», метою якого є – надання Товариством Червоного Хреста гуманітарної, медичної, соціальної, психологічної підтримки хворим на туберкульоз та їхнім сім’ям ,підвищення поінформованості населення щодо попередження захворюваності, посилення взаємодії Національного комітету, обласних організацій Товариства з закладами охорони здоров’я, державними установами, громадськими організаціями у наданні допомоги хворим на туберкульоз. 

Санітарно-просвітницька робота посідає значне місце в профілактиці будь-якого захворювання. Особливо, якщо хвороба інфекційна. Вберегтися від туберкульозу можна, навіть, якщо в сім’ї є хворий. Але для цього слід знати про хворобу якомога більше, не забувати про правила особистої гігієни, своєчасно походити флюорографічне обстеження . Протягом місячника патронажними медичними сестрами міської організації Товариства Червоного Хреста було розповсюджено  серед населення літературу по боротьбі з туберкульозом, листівки щодо флюорографічного обстеження, проведене анкетування в навчальних закладах « Що ви знаєте про туберкульоз?». У відділенні соціально-медичних послуг  КЗ « Територіальний центр соціального обслуговування» проведена бесіда на тему профілактики туберкульозу .

 У ході місячника проведена акція «Подолаємо туберкульоз разом» по збору   продуктів харчування, засобів гігієни . На базі медико-соціального центру Червоного Хреста ,згідно списку хворих, наданих лікарем-фтизіатром СМСЧ-2 , 12 чоловік отримали продуктові набори на суму  913 грн. та засоби гігієни на 455 грн.

На сьогоднішній день на супроводі патронажної служби Червоного Хреста знаходиться один хворий на МР ТБ. В рамках виконання проекту «Посилення системи надання якісної амбулаторної допомоги хворим на МР ТБ шляхом  надання максимально-наближених медико-соціальних, психологічних послуг та формування прихильності до лікування», що фінансується Глобальним Фондом боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за напрямком «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування мультирезистентного туберкульозу»  за 1 квартал поточного року надали соціальну підтримку хворому на МР ТБ продовольчими  наборами  на суму 871грн.14коп.