Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Чергове заняття групи самопідтримки батьків, які виховують дітей з функціональними обмеженнями
AA

Чергове заняття групи самопідтримки батьків, які виховують дітей з функціональними обмеженнями

27 лютого у відділенні соціальної реабілітації дітей-інвалідів проведено чергове заняття групи самопідтримки батьків, які виховують дітей з функціональними обмеженнями.

Всі батьки мріють про малюка, який принесе в дім радість та щастя, однак народження дитини з особливими потребами назавжди змінює життя батьків. Після почутого діагнозу, у батьків руйнуються всі плани, надії, сподівання які вони покладали на свого малюка. Кожен з батьків перебуває у стресовому стані, депресії, починаються пошуки винних за те, що сталося, і мало хто з батьків на достатньому рівні проінформований про державні соціальні допомоги, пільги та права, якими повинні користуватись діти-інваліди.

Заняття було присвячене захисту прав дітей-інвалідів. Основним завданням заняття групи самопідтримки батьків було надання інформаційної допомоги сім’ям у  захисті законних прав та інтересів дитини-інваліда. На занятті батьків проінформовано з питань нарахування державної соціальної допомоги інвалідам, встановленням інвалідності діткам, роз’яснено поняття «дитина-інвалід» та «дитина-інвалід підгрупи А» та причини встановлення інвалідності «дитина-інвалід підгрупа А».

 

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...