Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Чергове заняття групи самопідтримки батьків, які виховують дітей з функціональними обмеженнями

03.03.2015
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді

27 лютого у відділенні соціальної реабілітації дітей-інвалідів проведено чергове заняття групи самопідтримки батьків, які виховують дітей з функціональними обмеженнями.

Всі батьки мріють про малюка, який принесе в дім радість та щастя, однак народження дитини з особливими потребами назавжди змінює життя батьків. Після почутого діагнозу, у батьків руйнуються всі плани, надії, сподівання які вони покладали на свого малюка. Кожен з батьків перебуває у стресовому стані, депресії, починаються пошуки винних за те, що сталося, і мало хто з батьків на достатньому рівні проінформований про державні соціальні допомоги, пільги та права, якими повинні користуватись діти-інваліди.

Заняття було присвячене захисту прав дітей-інвалідів. Основним завданням заняття групи самопідтримки батьків було надання інформаційної допомоги сім’ям у  захисті законних прав та інтересів дитини-інваліда. На занятті батьків проінформовано з питань нарахування державної соціальної допомоги інвалідам, встановленням інвалідності діткам, роз’яснено поняття «дитина-інвалід» та «дитина-інвалід підгрупи А» та причини встановлення інвалідності «дитина-інвалід підгрупа А».