Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Саду бути?
AA

Саду бути?

Демократичні зміни в українському суспільстві зумовили нові соціальні процеси, що стосуються уваги й відношення держави до дітей з особливими потребами та передбачають забезпечення їм гідного життя й рівних освітніх можливостей.

Якість навчально-виховного процесу, розвиток особистості дитини з особливими освітніми потребами визначається так, наскільки враховуються і реалізовуються потенційні можливості навчання і розвитку дитини. 

Управління освіти Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнська міська психолого-медико-педагогічна консультація, дошкільні навчальні заклади міста створюють належні умови для виявлення та охоплення корекційним навчанням дітей з особливими освітніми потребами. Але наповнюваність груп як компенсуючого типу, так і звичайних груп  перевищує нормативи щодо кількості дітей, що впливає на якість навчання і виховання.

З метою подолання психологічного бар'єру, суспільного резонансу виникла необхідність створення дошкільного навчального закладу комбінованого типу, що дало б  можливість, крім спеціальних груп розвантажити існуючі ДНЗ, так як близько 350 дітей більше норми виховуються в дошкільних навчальних закладах.

У зв'язку з вищевикладеним управлінням освіти Южноукраїнської міської ради було ініційовано питання про можливість відновлення на базі будівлі колишньої дитячої поліклініки дошкільного навчального закладу комбінованого типу у складі з психолого-медико-педагогічної  консультацією.  

Згідно з рішенням Южноукраїнської міської ради від 31 липня 2014 року № 1317 «Про перепрофілювання та прийняття на баланс об’єкта «Будівля дитячої поліклініки» даний об’єкт віднесено до нежитлових будівель та вважається будівлею закладу освіти.

Міністерство охорони здоров’я наказом від 20.10.2014 року № 733 надало згоду на передачу будівлі дитячої поліклініки по бульвару Шкільному, 10 у власність територіальної громади міста Южноукраїнська для розміщення дошкільного навчального закладу.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 03.12.2014 року № 274 створено комісію з питання приймання-передачі у комунальну власність будівлі дитячої поліклініки. Також згідно з наказом управління освіти від 16.12.2014 року № 605 робочою групою у складі фахівців управління освіти та депутатів міської ради проведено обстеження будівлі.  

В цілому, під час обстеження будівлі було встановлене наступне:

- стан покрівлі – незадовільний;

            - стан міжпанельних швів – незадовільний;

- стан відмостки – незадовільний;

            - стан підвального приміщення – незадовільний;

- стан теплових мереж – незадовільний;

- стан електромереж – незадовільний;

- стан внутрішніх та зовнішніх водопровідних мереж – незадовільний;

- стан внутрішніх та зовнішніх каналізаційних мереж – незадовільний;

- стан дерев’яних дверних та віконних блоків – незадовільний;

- стан каналізаційних колодязів – незадовільний;

- сантехнічне обладнання – відсутнє;

- стан зовнішнього та внутрішнього освітлення – незадовільний;

- стан підлоги – незадовільний;

- стан стін – незадовільний;

- стан стелі – незадовільний;

- стан прибудов до входів у групи – незадовільний;

- пожежна сигналізація – відсутня;

- стан козирків над входами – незадовільний;

- стан тіньових майданчиків – відсутні;

- стан плескального басейну – незадовільний;

- стан дощової каналізації – незадовільний;

- стан вентиляційної системи – відсутня.

За результатами обстеження складено відповідний акт, згідно з яким комісія та робоча група вважає доцільним здійснити передачу будівлі дитячої поліклініки від Державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина № 2» на баланс управління освіти Южноукраїнської міської ради для подальшого проведення реконструкції даного об’єкту та відновлення його в якості комунального дошкільного навчального закладу комбінованого типу.

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...