Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Саду бути?

12.01.2015
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

Демократичні зміни в українському суспільстві зумовили нові соціальні процеси, що стосуються уваги й відношення держави до дітей з особливими потребами та передбачають забезпечення їм гідного життя й рівних освітніх можливостей.

Якість навчально-виховного процесу, розвиток особистості дитини з особливими освітніми потребами визначається так, наскільки враховуються і реалізовуються потенційні можливості навчання і розвитку дитини. 

Управління освіти Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнська міська психолого-медико-педагогічна консультація, дошкільні навчальні заклади міста створюють належні умови для виявлення та охоплення корекційним навчанням дітей з особливими освітніми потребами. Але наповнюваність груп як компенсуючого типу, так і звичайних груп  перевищує нормативи щодо кількості дітей, що впливає на якість навчання і виховання.

З метою подолання психологічного бар'єру, суспільного резонансу виникла необхідність створення дошкільного навчального закладу комбінованого типу, що дало б  можливість, крім спеціальних груп розвантажити існуючі ДНЗ, так як близько 350 дітей більше норми виховуються в дошкільних навчальних закладах.

У зв'язку з вищевикладеним управлінням освіти Южноукраїнської міської ради було ініційовано питання про можливість відновлення на базі будівлі колишньої дитячої поліклініки дошкільного навчального закладу комбінованого типу у складі з психолого-медико-педагогічної  консультацією.  

Згідно з рішенням Южноукраїнської міської ради від 31 липня 2014 року № 1317 «Про перепрофілювання та прийняття на баланс об’єкта «Будівля дитячої поліклініки» даний об’єкт віднесено до нежитлових будівель та вважається будівлею закладу освіти.

Міністерство охорони здоров’я наказом від 20.10.2014 року № 733 надало згоду на передачу будівлі дитячої поліклініки по бульвару Шкільному, 10 у власність територіальної громади міста Южноукраїнська для розміщення дошкільного навчального закладу.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 03.12.2014 року № 274 створено комісію з питання приймання-передачі у комунальну власність будівлі дитячої поліклініки. Також згідно з наказом управління освіти від 16.12.2014 року № 605 робочою групою у складі фахівців управління освіти та депутатів міської ради проведено обстеження будівлі.  

В цілому, під час обстеження будівлі було встановлене наступне:

- стан покрівлі – незадовільний;

            - стан міжпанельних швів – незадовільний;

- стан відмостки – незадовільний;

            - стан підвального приміщення – незадовільний;

- стан теплових мереж – незадовільний;

- стан електромереж – незадовільний;

- стан внутрішніх та зовнішніх водопровідних мереж – незадовільний;

- стан внутрішніх та зовнішніх каналізаційних мереж – незадовільний;

- стан дерев’яних дверних та віконних блоків – незадовільний;

- стан каналізаційних колодязів – незадовільний;

- сантехнічне обладнання – відсутнє;

- стан зовнішнього та внутрішнього освітлення – незадовільний;

- стан підлоги – незадовільний;

- стан стін – незадовільний;

- стан стелі – незадовільний;

- стан прибудов до входів у групи – незадовільний;

- пожежна сигналізація – відсутня;

- стан козирків над входами – незадовільний;

- стан тіньових майданчиків – відсутні;

- стан плескального басейну – незадовільний;

- стан дощової каналізації – незадовільний;

- стан вентиляційної системи – відсутня.

За результатами обстеження складено відповідний акт, згідно з яким комісія та робоча група вважає доцільним здійснити передачу будівлі дитячої поліклініки від Державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина № 2» на баланс управління освіти Южноукраїнської міської ради для подальшого проведення реконструкції даного об’єкту та відновлення його в якості комунального дошкільного навчального закладу комбінованого типу.