Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У місті-супутнику ЮУАЕС пройдуть командно-штабні навчання
AA

У місті-супутнику ЮУАЕС пройдуть командно-штабні навчання

15 та 16 жовтня в місті-супутнику Южно-Української АЕС пройдуть багатоступеневі командно-штабні навчання на тему «Дії органів управління та сил цивільного захисту Южноукраїнської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, у тому числі під час виникнення радіаційної аварії в ВП «Южно-Українська АЕС».

Навчання пройдуть у три етапи. За тактичним задумом на 1-му органи місцевого самоврядування отримають повідомлення про загрозу виникнення надзвичайної ситуації (НС) внаслідок погіршення метеорологічної обстановки та проведуть позачергову нараду  комісії з техногенної безпеки та НС. На другому етапі буде перевірено роботу служб цивільного захисту, відпрацьовано алгоритм реагування на ситуацію, що склалася, прийнято відповідні рішення. На третьому - надійде повідомлення щодо виникнення УМОВНОЇ «комунальної аварії» на Южно-Українській АЕС, під час якої буде перевірено дії евакуаційних органів, сил і засобів цивільного захисту міста Южноукраїнськ з виконання завдань у разі виникнення радіаційної аварії.

Під час командно-штабних навчань буде відпрацьовано методи сповіщення та збору керівного складу органів управління та сил цивільного захисту; порядок і організацію роботи мобільних і оперативних груп органів управління цивільного захисту; порядок взаємодії між посадовцями, форми та методи роботи у разі загрози та виникнення НС техногенного та природного характеру; дії керівництва з захисту населення та території, а також ліквідації наслідків НС з практичним застосуванням наявних засобів зв'язку міста Южноукраїнська та ін.

У практичному відпрацюванні навичок з ліквідації наслідків УМОВНОЇ надзвичайної ситуації візьмуть участь особовий склад трьох пожежних частин, які входять до Южноукраїнського державного пожежно-рятувального загону (1ДПРЗ), міські служби, що відповідатимуть за сповіщення та зв'язок, охорону громадського порядку, медичне, матеріально-технічне та інженерне забезпечення, за надання гарячого харчування та предметів першої необхідності УМОВНО постраждалому населенню. У навчаннях будуть задіяні також міські комунально-технічні служби, служби з енерго- та транспортного забезпечення, з моніторингу стану навколишнього середовища.

Головне завдання заходу - відпрацювання прийомів і методів зі збору та аналізу інформації, взаємодії органів управління цивільного захисту з населенням на випадок виникнення НС, а також підвищення знань працівників.

Навчання пройдуть під загальним керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації в Миколаївській області.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...