Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Єдина нація, єдина сім′я, а значить - єдиний народ
AA

Єдина нація, єдина сім′я, а значить - єдиний народ

У період з 8 по 12 вересня 2014 року  з ініціативи управління освіти спільно з благодійним фондом «ХХІ століття» було проведено благодійну акцію «Україна- єдина країна».

Сьогодні українці усвідомлюють, що назва  "антитерористична операція "- це фактично війна. Тому   долучитися до акції – обов’язок кожного  свідомого громадянина…   Потрібно  допомагати, бо всі прагнуть миру й тепла у рідній країні.

Кажуть, що нічого так не об’єднує людей, як горе. І, дійсно… У навчальних  закладах - дошкільних, загальноосвітніх чи позашкільних -  дана акція проходила патріотично, з думкою про те, що усі ми – єдина нація, єдина сім'я, а значить - єдиний народ. Тому залишити  свій  народ сам на сам з горем не маємо права.

Дітлахи від 1,5  до 17 років разом зі своїми батьками та вчителями  стали  найактивнішими учасниками  акції.   У  кожному закладі    проводилися різні заходи: і велопробіг (ДНЗ № 2), і виготовлення оберегів воїну,  і написання листів та створення листівок (ДНЗ № 8, ЦРД «Гармонія»), осінні ярмарки в ЗНЗ, загальношкільні тематичні батьківські збори, педагогічні наради… 

Батьки, виражаючи свою громадську позицію, збирали кошти у скриньки, які стояли  в закладах.

Усього в ході акції  зібрано 39059,26 грн.  Кошти у  сумі 38765,26 грн. передано у благодійний фонд «Мирне небо» на потреби  військовослужбовців АТО.  А  294 грн. на прохання педагогічного колективу Будинку дитячої та юнацької творчості  Баштанського  району  перераховано  для придбання бронежилету колезі-педагогу, якого мобілізовано в зону АТО.

Також  зібрано  у великій кількості продукти харчування, питну воду, одяг, засоби особистої гігієни, канцелярське приладдя, іграшки,   листи від дітей  військовослужбовцям.

Судячи з усього, люди не байдужі до долі нашої держави. Вони радо відгукуються на призив допомоги, об’єднуються, щоб спільними діями надати підтримку нашим  співвітчизників.

Учні – волонтери  частину речей, а це в основному теплий одяг,     відправили     дітям  із  Южноукраїнського  Центру соціально – психологічної реабілітації;  частину(одяг, взуття, продукти харчування, побутову хімію) – до громадської організації « Товариства Червоного  Хреста» для вимушених переселенців із зони АТО. І, звичайно ж, військовослужбовцям у зону АТО. Кожен  вірить, що вантаж потрапить у зону АТО без перешкод.   Адже це  особлива допомога, бо зібрана дітьми і їх батьками.   На цьому прикладі ми бачимо, що наша нація єдина та згуртована.  

З приємністю хочемо  відзначити дітей та батьків старшої групи № 2 «Вербиченька», ІІ молодшої групи № 2 «Журавлики» ДНЗ № 2; вихованців старших груп ДНЗ № 6; дітей та батьків середньої «А» групи ДНЗ № 3 та активних працівників закладу Захарченко І.І., Демакову А.В., Гиштимулт А.В., Назарову С.М., Паськову А.М., Ординську Н.А., Рижкову С.Ф., Наумчак В.Л.; працівників ДНЗ № 8, а саме: Бабміндру Л.І., Мінєєву І.М., Дементьєву В.В., Дендемарченко В.А., Ятченко Т.В., Сушко З.Ф., Припутень Н.А., Кашубу В.В., Козаченко О.В., Омельченко Т.М., Белікову І.В., Ніколаєнко І.В.; учнів 2(6)А класу, 3(7)Б класу, 6(10)Б класу гімназії №1, приватного підприємця Весельську З.М. 

Дякуємо   батькам і вчителям   за те, що у часи випробувань, що випали на долю нашої нації , все одно  виховують  дітей справжніми патріотами.

Школярам бажаємо залишатися згуртованими, не ділитися за соціальними та іншими ознаками, культивувати в собі дисциплінованість і проявляти свій патріотизм не лише вишиванками, що, безумовно, добре, а й новими знаннями, використовуючи їх для України, стаючи гідними представниками роду та будуючи нову, величну Україну.

Дякуємо всім, хто долучився до збору допомоги нашим співвітчизникам. 

 

 

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...