Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Єдина нація, єдина сім′я, а значить - єдиний народ

29.09.2014
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

У період з 8 по 12 вересня 2014 року  з ініціативи управління освіти спільно з благодійним фондом «ХХІ століття» було проведено благодійну акцію «Україна- єдина країна».

Сьогодні українці усвідомлюють, що назва  "антитерористична операція "- це фактично війна. Тому   долучитися до акції – обов’язок кожного  свідомого громадянина…   Потрібно  допомагати, бо всі прагнуть миру й тепла у рідній країні.

Кажуть, що нічого так не об’єднує людей, як горе. І, дійсно… У навчальних  закладах - дошкільних, загальноосвітніх чи позашкільних -  дана акція проходила патріотично, з думкою про те, що усі ми – єдина нація, єдина сім'я, а значить - єдиний народ. Тому залишити  свій  народ сам на сам з горем не маємо права.

Дітлахи від 1,5  до 17 років разом зі своїми батьками та вчителями  стали  найактивнішими учасниками  акції.   У  кожному закладі    проводилися різні заходи: і велопробіг (ДНЗ № 2), і виготовлення оберегів воїну,  і написання листів та створення листівок (ДНЗ № 8, ЦРД «Гармонія»), осінні ярмарки в ЗНЗ, загальношкільні тематичні батьківські збори, педагогічні наради… 

Батьки, виражаючи свою громадську позицію, збирали кошти у скриньки, які стояли  в закладах.

Усього в ході акції  зібрано 39059,26 грн.  Кошти у  сумі 38765,26 грн. передано у благодійний фонд «Мирне небо» на потреби  військовослужбовців АТО.  А  294 грн. на прохання педагогічного колективу Будинку дитячої та юнацької творчості  Баштанського  району  перераховано  для придбання бронежилету колезі-педагогу, якого мобілізовано в зону АТО.

Також  зібрано  у великій кількості продукти харчування, питну воду, одяг, засоби особистої гігієни, канцелярське приладдя, іграшки,   листи від дітей  військовослужбовцям.

Судячи з усього, люди не байдужі до долі нашої держави. Вони радо відгукуються на призив допомоги, об’єднуються, щоб спільними діями надати підтримку нашим  співвітчизників.

Учні – волонтери  частину речей, а це в основному теплий одяг,     відправили     дітям  із  Южноукраїнського  Центру соціально – психологічної реабілітації;  частину(одяг, взуття, продукти харчування, побутову хімію) – до громадської організації « Товариства Червоного  Хреста» для вимушених переселенців із зони АТО. І, звичайно ж, військовослужбовцям у зону АТО. Кожен  вірить, що вантаж потрапить у зону АТО без перешкод.   Адже це  особлива допомога, бо зібрана дітьми і їх батьками.   На цьому прикладі ми бачимо, що наша нація єдина та згуртована.  

З приємністю хочемо  відзначити дітей та батьків старшої групи № 2 «Вербиченька», ІІ молодшої групи № 2 «Журавлики» ДНЗ № 2; вихованців старших груп ДНЗ № 6; дітей та батьків середньої «А» групи ДНЗ № 3 та активних працівників закладу Захарченко І.І., Демакову А.В., Гиштимулт А.В., Назарову С.М., Паськову А.М., Ординську Н.А., Рижкову С.Ф., Наумчак В.Л.; працівників ДНЗ № 8, а саме: Бабміндру Л.І., Мінєєву І.М., Дементьєву В.В., Дендемарченко В.А., Ятченко Т.В., Сушко З.Ф., Припутень Н.А., Кашубу В.В., Козаченко О.В., Омельченко Т.М., Белікову І.В., Ніколаєнко І.В.; учнів 2(6)А класу, 3(7)Б класу, 6(10)Б класу гімназії №1, приватного підприємця Весельську З.М. 

Дякуємо   батькам і вчителям   за те, що у часи випробувань, що випали на долю нашої нації , все одно  виховують  дітей справжніми патріотами.

Школярам бажаємо залишатися згуртованими, не ділитися за соціальними та іншими ознаками, культивувати в собі дисциплінованість і проявляти свій патріотизм не лише вишиванками, що, безумовно, добре, а й новими знаннями, використовуючи їх для України, стаючи гідними представниками роду та будуючи нову, величну Україну.

Дякуємо всім, хто долучився до збору допомоги нашим співвітчизникам.