Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | З ювілеєм!
AA

З ювілеєм!

4 вересня заступник  міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Ярослава Нікітіна, начальник управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Ельвіра Гехад, представники міської організації ветеранів війни, праці та Збройних сил завітали з привітаннями до інваліда Великої Вітчизняної війни ІІ групи, Почесного громадянина міста Пинтія Івана Марковича з нагоди 90-ї річниці  дня народження.

            Іван Маркович народився 4 вересня 1924 року в селі Костянтинівка Арбузинського району. З серпня 1941 року до березня 1944 року прожив на окупованій території, 25 березня був призваний до лав Червоної Армії. Служив у роті автоматників. Іван Маркович приймав участь в Яско-Кишинівській бойовій операції, в боях за визволення Румунії, Чехословаччини, Болгарії, Югославії, Угорщини, Австрії. Війну закінчив 12 травня 1945 року. Після місячного відпочинку був направлений на Схід-в Монголію, де в складі Забайкальського фронту з 9 серпня до 3 вересня 1945 року приймав участь у війні проти Японії, служив в місті-фортеці Порт-Артур.

            За мужність і героїзм отримав нагороди – орден «Вітчизняної війни», медаль «За відвагу», «За бойові заслуги» та багато інших.

            Іван Маркович добросовісно працював у післявоєнні роки. З 1987 року - член хору «Ветеран» м. Южноукраїнськ. З 1994 року – активний член міської організації ветеранів. Проводить активну роботу з патріотичного виховання молоді. Пинтій І.М. написав книжку « Эх, дороги»- спогади про Велику Вітчизняну війну і війну з Японією.

 У цей день ювіляр отримав багато привітань, подарунків та квітів.

 

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...