Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

З ювілеєм!

09.09.2014
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

4 вересня заступник  міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Ярослава Нікітіна, начальник управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Ельвіра Гехад, представники міської організації ветеранів війни, праці та Збройних сил завітали з привітаннями до інваліда Великої Вітчизняної війни ІІ групи, Почесного громадянина міста Пинтія Івана Марковича з нагоди 90-ї річниці  дня народження.

            Іван Маркович народився 4 вересня 1924 року в селі Костянтинівка Арбузинського району. З серпня 1941 року до березня 1944 року прожив на окупованій території, 25 березня був призваний до лав Червоної Армії. Служив у роті автоматників. Іван Маркович приймав участь в Яско-Кишинівській бойовій операції, в боях за визволення Румунії, Чехословаччини, Болгарії, Югославії, Угорщини, Австрії. Війну закінчив 12 травня 1945 року. Після місячного відпочинку був направлений на Схід-в Монголію, де в складі Забайкальського фронту з 9 серпня до 3 вересня 1945 року приймав участь у війні проти Японії, служив в місті-фортеці Порт-Артур.

            За мужність і героїзм отримав нагороди – орден «Вітчизняної війни», медаль «За відвагу», «За бойові заслуги» та багато інших.

            Іван Маркович добросовісно працював у післявоєнні роки. З 1987 року - член хору «Ветеран» м. Южноукраїнськ. З 1994 року – активний член міської організації ветеранів. Проводить активну роботу з патріотичного виховання молоді. Пинтій І.М. написав книжку « Эх, дороги»- спогади про Велику Вітчизняну війну і війну з Японією.

 У цей день ювіляр отримав багато привітань, подарунків та квітів.