Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Олександрівське водосховище знову спрацьовується
AA

Олександрівське водосховище знову спрацьовується

2 вересня розпочалося чергове спрацювання Олександрівського водосховища. Напередодні витрата води в створі водпоста "Костянтинівка" (водпост метеостанції ВП ЮУАЕС, розташований на 1 км вище за течією від Олександрівського водосховища) склала 12,7 кубометра на секунду. На восьму ранку 4 вересня вона зменшилася до 7 кубічних метрів.  Саме такий об'єм води сьогодні щосекунди надходить у водоймище.

Згідно зі встановленими нормами, регламентований санітарний попуск через гідротехнічні споруди Олександрівської ГЕС має бути не меншим від 17 кубометрів.  Оскільки кількість води, що надходить і проходить через водоймище транзитом,  у два рази менша, до неї додається певний об'єм, раніше закумульований у Олександрівському водосховищі. Так, упродовж двох діб - 2 та 3 вересня - з нього спрацьовано 2,03 млн кубометрів води.

За останні два з половиною місяці - період, коли на півдні України зберігається суха та жарка погода - це вже друге спрацювання водоймища, що є гідроенергетичним об'єктом Южно-Українського енергокомплексу. З 5 по 17 серпня з Олександрівського водосховища було спрацьовано 4,5 млн кубометрів води. Згодом відбулося його поповнення за рахунок спрацювання Ладижинського водосховища*, що нині дозволяє вкотре забезпечувати регламентовану санітарну витрату річки нижче греблі Олександрівської ГЕС в об'ємі 17 кубометрів на секунду.

 *Ініціатором створення схеми взаємодії та управління всіма розташованими на річці штучними водоймищами був Южно-Український енергетичний комплекс. "Правила експлуатації каскаду водосховищ басейну р.Південний Буг"  розроблені та введені у дію в 2010 році.  

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...