Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС відбулася нарада з вивчення досвіду реконструкції систем радіаційного контролю
AA

На ЮУАЕС відбулася нарада з вивчення досвіду реконструкції систем радіаційного контролю

 

21-22 травня у відокремленому підрозділі "Южно-Українська АЕС" пройшла нарада з вивчення досвіду реконструкції автоматизованої системи радіаційного контролю (АСРК) АЕС і автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО) в зоні спостереження атомної станції. Зустріч було організовано за ініціативи дирекції НАЕК "Енергоатом". У ній взяли участь близько 40 фахівців - спеціалісти з радіаційного контролю всіх діючих АЕС України, представники Держатомрегулювання, вітчизняних і зарубіжних (Австрія, Франція, Естонія, Росія) фірм-виробників, а також постачальників обладнання та послуг у згаданій царині. В такому розширеному форматі нарада за цією темою проводилася вперше.

Відкриваючи зустріч, заступник директора департаменту модернізації НАЕК "Енергоатом" Сергій Мар'їн зазначив: "Южно-Українська АЕС минулого року продовжила термін експлуатації першого енергоблоку. Такому результату передувала дуже велика підготовча робота. Це перший  блок-мільйонник, де в повному обсязі реалізовано увесь необхідний перелік модернізаційних і реконструктивних робіт, у тому числі повністю реконструйовано АСРК і АСКРО. Тож у южно-українських фахівців накопичений багатий досвід у цій царині і їм є чим поділитися з колегами. Тому сьогоднішню нараду ми організували саме на цьому  майданчику".

У процесі дводенної роботи учасники зустрічі ознайомилися з новим обладнанням для радіаційного контролю, заміну та реконструкцію якого було виконано в рамках підготовки до продовження терміну експлуатації енергоблоку №1 ЮУАЕС, обговорили поточний стан і перспективи  реалізації графіків Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки АЕС і Програми реконструкції систем радіаційного контролю на майданчиках діючих українських атомних станцій. На нараді були також представлені нові розробки та вже реалізовані проекти в царині радіаційного приладобудування та впровадження систем радіаційного контролю. Особливу увагу було приділено проблемним питанням, що виникають у процесі реконструкції АСРК і АСКРО. Усі вони разом з побажаннями та рекомендаціями фахівців-атомників, а також представників постачальників занесені до протоколу наради, який за словами Сергія Мар’їна, має стати настановою до подальших дій з удосконалення систем радіаційного контролю на атомних станціях України.

На думку учасників наради, зустріч виявилася дуже корисною і плідною. Надалі практику таких обговорень і обміну досвідом вирішено продовжити, зробивши їх щорічними.

 

 

  

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...