Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Командно-штабні навчання на Южно-Українській АЕС
AA

Командно-штабні навчання на Южно-Українській АЕС

 2 квітня на Южно-Українській атомній станції пройшли щорічні планові командно-штабні навчання. Мета заходу – перевірка готовності сил і засобів, щозалучаються до забезпечення фізичного захисту підприємства у разі загрози або виникнення терористичного акту.

Навчання проводилися згідно з планом-|згідно|сценарієм, затвердженим НАЕК «Енергоатом». У них взяли участь керівники та персонал АЕС, командування та особовий склад військової частини, яка охороняє атомну станцію, а також представники СБУ, МВС, МНС, ДІЯРУ та дирекції НАЕК «Енергоатом».  

За словами заступника генерального директора ВП ЮУАЕС з фізичного захисту та режиму Івана Жебета, відпрацьовано всі навчальні ввідні, передбачені планом-сценарієм. Підбиваючи підсумок заходу, він зазначив: «Учасники навчань з поставленим завданням справилися. Вони продемонстрували злагодженість дій і практичні навички, необхідні для організації та проведення заходів антидиверсійного та антитерористичного спрямування».

У ВП «Южно-Українська АЕС» продовжує діяти посилений режим охорони.  Свого часу його було введено з метою вжиття додаткових заходів для забезпечення належного рівня функціонування атомної, гідро- та гідроакумулюючої електростанцій. За інформацією І.Жебета, проявів протиправних дій та порушень законодавства в сфері використання ядерної енергії та радіаційної безпеки щодо об’єктів ВП ЮУАЕС, персоналу підприємства та навколишнього середовища не було. 

Читайте також

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На теперішній час наша громада знаходиться в межах встановлених граничних лімітів споживання електро...

Шановні голови ОСББ та управителі!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Шановні голови ОСББ та управителі! Якщо є нагальна потреба у завезенні піску в пісочниці на дитяч...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 16.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 16 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...