Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Командно-штабні навчання на Южно-Українській АЕС

04.04.2014
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС

 2 квітня на Южно-Українській атомній станції пройшли щорічні планові командно-штабні навчання. Мета заходу – перевірка готовності сил і засобів, щозалучаються до забезпечення фізичного захисту підприємства у разі загрози або виникнення терористичного акту.

Навчання проводилися згідно з планом-|згідно|сценарієм, затвердженим НАЕК «Енергоатом». У них взяли участь керівники та персонал АЕС, командування та особовий склад військової частини, яка охороняє атомну станцію, а також представники СБУ, МВС, МНС, ДІЯРУ та дирекції НАЕК «Енергоатом».  

За словами заступника генерального директора ВП ЮУАЕС з фізичного захисту та режиму Івана Жебета, відпрацьовано всі навчальні ввідні, передбачені планом-сценарієм. Підбиваючи підсумок заходу, він зазначив: «Учасники навчань з поставленим завданням справилися. Вони продемонстрували злагодженість дій і практичні навички, необхідні для організації та проведення заходів антидиверсійного та антитерористичного спрямування».

У ВП «Южно-Українська АЕС» продовжує діяти посилений режим охорони.  Свого часу його було введено з метою вжиття додаткових заходів для забезпечення належного рівня функціонування атомної, гідро- та гідроакумулюючої електростанцій. За інформацією І.Жебета, проявів протиправних дій та порушень законодавства в сфері використання ядерної енергії та радіаційної безпеки щодо об’єктів ВП ЮУАЕС, персоналу підприємства та навколишнього середовища не було.