Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Аналіз надання гастроентерологічної допомоги населенню м. Южноукраїнська в ДЗ СМСЧ №2
AA

Аналіз надання гастроентерологічної допомоги населенню м. Южноукраїнська в ДЗ СМСЧ №2

 З метою покращення надання гастроентерологічної допомоги населенню м. Южноукраїнська 24.02.2014 р. проведено оперативну нараду на тему: «Аналіз надання гастроентерологічної допомоги населенню м. Южноукраїнська в ДЗ СМСЧ №2 за 2013 рік».

З 2010 року в поліклініці для дорослих працює гастроентерологічний кабінет №103, в якому веде прийом лікар-гастроентеролог Стахорська М.О.

В 2013 році прийнято 2393 пацієнти.

Гастроентерологічний кабінет виконує: консультативну, лікувально-діагностичну, організаційно-методичну роботу з надання спеціалізованої амбулаторної допомоги дорослому населенню з хворобами органів травлення; проводить раннє виявлення гастроентерологічних хворих, своєчасне оздоровлення хворих та осіб з факторами ризику; визначає показання для госпіталізації до терапевтичного, хірургічного, інфекційного відділень СМСЧ № 2, а також Миколаївського гастроентерологічного центру та інших профільних установ; проводить аналіз якості надання амбулаторної гастроентерологічної допомоги, ефективності диспансеризації, причин захворюваності, інвалідності та смертності хворих; впроваджує в практику сучасні методи профілактики, діагностики та лікування захворювань органів травлення.

У 2013 році в гастроентерологічному кабінеті проведено 103 уреазних дихальних тести на виявлення Хелікобактер пілорі – бактерії, яка живе в шлунку та викликає хронічні гастрити, виразкову хворобу, та є фактором ризику виникнення раку шлунка.

Збільшилася кількість швидких уреазних тестів на виявлення Хелікобактер пілорі під час фіброгастродуоденоскопії.

Продовжується визначення фекального антигену Хелікабактер пілорі в клініко-діагностичній лабораторії СМСЧ №2.

Доступність даних методів діагностики бактерії Хелікобактер пілорі дозволила збільшити ефективність лікування хворих із захворюваннями гастродуоденальної зони.

Продовжує функціонувати кабінет дуоденального зондування.

Практично у всіх випадках лікарі дотримуються протоколів та стандартів надання медичної допомоги хворим із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

При наявності скарг зі сторони шлунково-кишкового тракту, по направленню лікарів-терапевтів, в дорослій поліклініці СМСЧ № 2 пацієнти можуть пройти комплексне обстеження органів шлунково-кишкового тракту (гастродуоденоскопія, уреазний дихальних тест на виявлення Хелікабактер пілорі, УЗД органів черевної порожнини, колоноскопія), отримати коректне лікування згідно протоколів та стандартів, затверджених МОЗ України, отримати консультацію лікаря-гастроентеролога (за направленням лікаря-терапевта), а також пройти контрольне обстеження в гастроентерологічному кабінеті для оцінки ефективності призначеного лікування проти Хелікобактер пілорі (уреазний дихальних тест).

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 02.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 02 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Зарахування до страхового стажу періоду догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для розрахунку страхової виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до частини 1 статті 14 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціа...

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...