Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Аналіз надання гастроентерологічної допомоги населенню м. Южноукраїнська в ДЗ СМСЧ №2

27.02.2014
СМСЧ № 2

 З метою покращення надання гастроентерологічної допомоги населенню м. Южноукраїнська 24.02.2014 р. проведено оперативну нараду на тему: «Аналіз надання гастроентерологічної допомоги населенню м. Южноукраїнська в ДЗ СМСЧ №2 за 2013 рік».

З 2010 року в поліклініці для дорослих працює гастроентерологічний кабінет №103, в якому веде прийом лікар-гастроентеролог Стахорська М.О.

В 2013 році прийнято 2393 пацієнти.

Гастроентерологічний кабінет виконує: консультативну, лікувально-діагностичну, організаційно-методичну роботу з надання спеціалізованої амбулаторної допомоги дорослому населенню з хворобами органів травлення; проводить раннє виявлення гастроентерологічних хворих, своєчасне оздоровлення хворих та осіб з факторами ризику; визначає показання для госпіталізації до терапевтичного, хірургічного, інфекційного відділень СМСЧ № 2, а також Миколаївського гастроентерологічного центру та інших профільних установ; проводить аналіз якості надання амбулаторної гастроентерологічної допомоги, ефективності диспансеризації, причин захворюваності, інвалідності та смертності хворих; впроваджує в практику сучасні методи профілактики, діагностики та лікування захворювань органів травлення.

У 2013 році в гастроентерологічному кабінеті проведено 103 уреазних дихальних тести на виявлення Хелікобактер пілорі – бактерії, яка живе в шлунку та викликає хронічні гастрити, виразкову хворобу, та є фактором ризику виникнення раку шлунка.

Збільшилася кількість швидких уреазних тестів на виявлення Хелікобактер пілорі під час фіброгастродуоденоскопії.

Продовжується визначення фекального антигену Хелікабактер пілорі в клініко-діагностичній лабораторії СМСЧ №2.

Доступність даних методів діагностики бактерії Хелікобактер пілорі дозволила збільшити ефективність лікування хворих із захворюваннями гастродуоденальної зони.

Продовжує функціонувати кабінет дуоденального зондування.

Практично у всіх випадках лікарі дотримуються протоколів та стандартів надання медичної допомоги хворим із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

При наявності скарг зі сторони шлунково-кишкового тракту, по направленню лікарів-терапевтів, в дорослій поліклініці СМСЧ № 2 пацієнти можуть пройти комплексне обстеження органів шлунково-кишкового тракту (гастродуоденоскопія, уреазний дихальних тест на виявлення Хелікабактер пілорі, УЗД органів черевної порожнини, колоноскопія), отримати коректне лікування згідно протоколів та стандартів, затверджених МОЗ України, отримати консультацію лікаря-гастроентеролога (за направленням лікаря-терапевта), а також пройти контрольне обстеження в гастроентерологічному кабінеті для оцінки ефективності призначеного лікування проти Хелікобактер пілорі (уреазний дихальних тест).