Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Передбачено відповідальність за невиконання друку контрольної стрічки або її не зберігання.
AA

Передбачено відповідальність за невиконання друку контрольної стрічки або її не зберігання.

            Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів, тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані, зокрема, друкувати або створювати в електронній формі на реєстраторах розрахункових операцій (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг) контрольні стрічки і забезпечувати їх зберігання протягом трьох років (п.10 ст.3 ЗУ «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»).
             У разі, якщо контрольну стрічку не надруковано або не створено в електронній формі на реєстраторах розрахункових операцій або не збережено контрольну стрічку протягом трьох років, або виявлено спотворення даних про проведені розрахункові операції, інформація про які міститься на контрольній стрічці, створеній в електронній формі до суб’єктів господарювання,які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням відповідних органів державної податкової служби України застосовуються фінансові санкції у розмірі десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (п.5 ст.17 Закону).
             Окрім того, посадові особи та працівники торгівлі, громадського харчування та сфери послуг за порушенням вимог цього Закону притягуються органами державної податкової служби України до адміністративної відповідальності згідно з Законом (ст..26 Закону).
              При цьому статтею 155 прим.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено, що порушення встановленого законом порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг тягне за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від двох до п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
            Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
           Справи про адміністративні правопорушення, передбачені, зокрема, ст..155 прим. 1 Кодексу розглядають судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів відповідно до ст..221 Кодексу.
            Таким чином, у разі якщо контрольну стрічку не надруковано або не створено в електронній формі на реєстраторах розрахункових операцій або не збережено контрольну стрічку протягом трьох років, або виявлено спотворення даних про проведенні розрахункові операції, інформація про які міститься на контрольній стрічці, створеній в електронній формі до суб’єктів господарювання за рішенням органів ДПС застосовуються фінансові санкції у розмірі десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
          Окрім того, вказані правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від двох до п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
            Дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...