Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Бартерні операції та/або взаємозалік заборгованості – чи мають право здійснювати платники єдиного податку.
AA

Бартерні операції та/або взаємозалік заборгованості – чи мають право здійснювати платники єдиного податку.

           Бартерна (товарообмінна) операція – господарська операція, яка передбачає проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) у не грошовій формі в рамках одного договору (пп.14.1.10 ст.14 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. №2755-VI, зі змінами та доповненнями (далі ПКУ)
           Відповідно до п.291.6 ст.291 ПКУ платники єдиного податку повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).
           Тобто юридичні особи - платники єдиного податку (аналогічно як і ФОП – платники ЄП) не мають права здійснювати бартерні операції, в тому числі погашати заборгованість за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) іншим способом ніж грошовим. 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...