Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українська АЕС пройшла перевірку на готовність до зими
AA

Южно-Українська АЕС пройшла перевірку на готовність до зими

        У ВП ЮУАЕС завершила роботу щорічна планова комісія ДП НАЕК "Енергоатом" з перевірки готовності підприємства до несення осінньо-зимового максимуму навантаження.
        На южно-українському майданчику комісія НАЕК працювала з 14 по 18 жовтня. Перевірка проводилася за шістьма основними напрямками:
- організаційно-технічні заходи;
- заходи з підвищення надійності обладнання;
- заходи з підготовки технологічного обладнання, трубопроводів і арматури;
- заходи з пожежної безпеки;
- заходи з опалення, водопостачання, вентиляції, освітлення;
- заходи з підготовки будівель і споруд.
        За результатами перевірки члени комісії констатували: станом на 14 жовтня 2013 року із запланованих до виконання 97 пунктів заходів усі роботи виконано в повному обсязі. 
        У підсумковому Акті перевірки зафіксовано: 
- відокремленим підрозділом "Южно-Українська АЕС" (у т.ч. каскадом ГЕС-ГАЕС) виконано заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період у запланованих обсягах. Згідно з графіком проводяться планово-попереджувальні ремонти атомних енергоблоків №1 і №3;
- ВП "Южно-Українська АЕС" готовий до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 рр. енергоблоком №2 та гідроагрегатами №1 Ташлицької ГАЕС і №1 Олександрівської ГЕС. Енергоблоки №1 і №3, а також гідроагрегати №2 Олександрівської ГЕС і №2 Ташлицької ГАЕС будуть готові до роботи після завершення ремонтів.

        Така пильна увага до питань підготовки до зими з боку компанії "Енергоатом" не випадкова. У холодну пору року попит на електроенергію зростає, тож стабільна робота атомних станцій дуже важлива для економіки держави. За інформацією директора з ремонтів ДП НАЕК "Енергоатом", голови комісії у ВП ЮУАЕС Віктора Урбанського, на сьогодні в плані підготовки до несення осінньо-зимового максимуму навантаження вже перевірено три з чотирьох діючих українських АЕС, а також усі сервісні підрозділи компанії. 
Оцінюючи стан енергокомплексу на Південному Бузі, Віктор Урбанський зазначив: "У цілому Акт нашої комісії свідчить про те, що відокремлений підрозділ "Южно-Українська АЕС" готовий до роботи в осінньо-зимовий період. Що стосується ремонтів, що тривають сьогодні на двох атомних блоках і двох агрегатах гідрокаскаду, то темпи робіт, зафіксовані нашою комісією, дозволяють говорити про те, що все заплановане буде виконано у відведені терміни". У підсумковому Акті відзначені також позитивні моменти та окремі проблемні питання, до рішення яких, на думку голови комісії, слід підходити спільно дирекції НАЕК і адміністрації Южно-Української атомної станції. Серед позитивних напрацювань колективу ВП ЮУАЕС Віктор Урбанський окремо виділив великий мобілізаційний потенціал інженерно-технічних працівників Южно-Українського енергокомплексу.

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...