Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українська АЕС пройшла перевірку на готовність до зими
AA

Южно-Українська АЕС пройшла перевірку на готовність до зими

        У ВП ЮУАЕС завершила роботу щорічна планова комісія ДП НАЕК "Енергоатом" з перевірки готовності підприємства до несення осінньо-зимового максимуму навантаження.
        На южно-українському майданчику комісія НАЕК працювала з 14 по 18 жовтня. Перевірка проводилася за шістьма основними напрямками:
- організаційно-технічні заходи;
- заходи з підвищення надійності обладнання;
- заходи з підготовки технологічного обладнання, трубопроводів і арматури;
- заходи з пожежної безпеки;
- заходи з опалення, водопостачання, вентиляції, освітлення;
- заходи з підготовки будівель і споруд.
        За результатами перевірки члени комісії констатували: станом на 14 жовтня 2013 року із запланованих до виконання 97 пунктів заходів усі роботи виконано в повному обсязі. 
        У підсумковому Акті перевірки зафіксовано: 
- відокремленим підрозділом "Южно-Українська АЕС" (у т.ч. каскадом ГЕС-ГАЕС) виконано заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період у запланованих обсягах. Згідно з графіком проводяться планово-попереджувальні ремонти атомних енергоблоків №1 і №3;
- ВП "Южно-Українська АЕС" готовий до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 рр. енергоблоком №2 та гідроагрегатами №1 Ташлицької ГАЕС і №1 Олександрівської ГЕС. Енергоблоки №1 і №3, а також гідроагрегати №2 Олександрівської ГЕС і №2 Ташлицької ГАЕС будуть готові до роботи після завершення ремонтів.

        Така пильна увага до питань підготовки до зими з боку компанії "Енергоатом" не випадкова. У холодну пору року попит на електроенергію зростає, тож стабільна робота атомних станцій дуже важлива для економіки держави. За інформацією директора з ремонтів ДП НАЕК "Енергоатом", голови комісії у ВП ЮУАЕС Віктора Урбанського, на сьогодні в плані підготовки до несення осінньо-зимового максимуму навантаження вже перевірено три з чотирьох діючих українських АЕС, а також усі сервісні підрозділи компанії. 
Оцінюючи стан енергокомплексу на Південному Бузі, Віктор Урбанський зазначив: "У цілому Акт нашої комісії свідчить про те, що відокремлений підрозділ "Южно-Українська АЕС" готовий до роботи в осінньо-зимовий період. Що стосується ремонтів, що тривають сьогодні на двох атомних блоках і двох агрегатах гідрокаскаду, то темпи робіт, зафіксовані нашою комісією, дозволяють говорити про те, що все заплановане буде виконано у відведені терміни". У підсумковому Акті відзначені також позитивні моменти та окремі проблемні питання, до рішення яких, на думку голови комісії, слід підходити спільно дирекції НАЕК і адміністрації Южно-Української атомної станції. Серед позитивних напрацювань колективу ВП ЮУАЕС Віктор Урбанський окремо виділив великий мобілізаційний потенціал інженерно-технічних працівників Южно-Українського енергокомплексу.

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...