Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Сплата єдиного соціального внеску підприємцями, які одночасно є найманими працівниками
AA

Сплата єдиного соціального внеску підприємцями, які одночасно є найманими працівниками

 Працівники – громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях в інших юридичних осіб, відповідно до частини другої ст. 4 Закону про ЄСВ є застрахованими особами, а підприємства, установи та організації, враховуючи положення абзацу другого п.1 частини першої та частину третю ст. 4 цього Закону, є страхувальниками та платниками єдиного внеску, на який покладено обов’язок щодо нарахування та сплати єдиного внеску за найманих працівників.

Таким чином, Законом про ЄСВ не передбачено звільнення фізичних осіб – підприємців, які одночасно є найманими працівниками на підприємстві, в установі або організації, від сплати єдиного внеску, тому такі підприємці забов’язані сплачувати єдиний внесок на загальних підставах.

За несвоєчасну сплату єдиного внеску застосовується фінансова санкція у розмірі     10 % від суми боргу та нараховується пеня у розмірі 0,1 % за кожен день прострочення платежу.

 

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...