Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Покращення стандартів життя громадян, їх добробуту та рівня соціального захисту, у тому числі забезпечення гідним місцем роботи та заробітною платою є важливою та постійною складовою діяльністю влади.
AA

Покращення стандартів життя громадян, їх добробуту та рівня соціального захисту, у тому числі забезпечення гідним місцем роботи та заробітною платою є важливою та постійною складовою діяльністю влади.

«Покращення стандартів життя громадян, їх добробуту та рівня соціального захисту, у тому числі забезпечення гідним місцем роботи та заробітною платою є важливою та постійною складовою діяльністю влади. Саме це є метою соціальних ініціатив Президента України», - зазначила заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Ярослава Нікітіна  на останньому засіданні робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення. Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове пенсійне страхування» розмір пенсії залежить від страхового стажу та від суми заробітної плати, з якої сплачуються внески до Пенсійного фонду України. Саме тому в місті спрямовано роботу на детінізацію трудових відносин, в даному напрямку працює робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, яку створено на підставі рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 05.07.2012 № 218 «Про затвердження Положення про робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення». До складу робочої групи входять представники: управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради, управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнської об’єднаної державної податкової інспекції головного управління Міністерства доходів у Миколаївській області, управління Пенсійного фонду України в місті Южноукраїнську Миколаївської області, Южноукраїнського міського відділу УМВС України в Миколаївській області, фінансового управління Южноукраїнської міської ради та Южноукраїнського міського центру зайнятості.

В рамках проведення заходів з легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення протягом 9 місяців 2013 року робочою групою здійснено 38 рейдових обстежень, під час яких перевірено 297 суб’єктів господарської діяльності щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками. Виявлено 60 неоформлених найманих працівників.

За результатами проведених рейдів усунено 55 порушень, а саме: укладено 31 трудовий договір, 18 осіб відмовилися від роботи, 4 особи оформили підприємницьку діяльність, з 2 працівниками укладено цивільно-правову угоду.

По 2 порушенням направлено копії довідок до прокуратури міста Южноукраїнська.

 

З початку року сума легалізованої заробітної плати складає 36648,00 грн.

Ярослава Нікітіна зазначила, що  дуже важливо, щоб і самі працівники не були байдужими та наполягали на отримані офіційної заробітної плати. Також роботодавці повинні розуміти, що нелегальний статус працівника обмежує його соціальні гарантії, він не може одержувати оплату за лікарняними листами, виплати допомоги  у зв'язку з втратою працездатності в разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, допомогу по безробіттю у випадку втрати роботи, гідне пенсійне забезпечення.
            За підсумками засіданні робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення заступник міського голови доручила посадовцям посилити серед населення інформаційно-роз`яснювальну роботу щодо економічних, соціальних та етичних переваг отримання легальних доходів: «Ваше завдання – аби люди відчували, що влада опікується їх проблемами і вирішує їх на місцях». Робота щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в місті продовжується і надалі».
 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...