Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Електронні перевірки
AA

Електронні перевірки

 Міністерство доходів і зборів України пропонує з 1 січня 2014 року почати проводити дистанційні електронні перевірки з метою покращити якість податкового аудиту.

Міністерство розробило відповідний проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого впровадження електронного сервісу і здійснення електронних перевірок», який передбачає механізм реалізації електронних перевірок, визначає права і обов'язки платників і податкових аудиторів. Сервісом «електронна перевірка» з 1 січня 2014 року зможуть скористатися платники єдиного податку, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Міндоходи розраховує, що з 1 січня 2015 року послуга стане доступною для всіх представників малого і середнього бізнесу, що працюють за загальною системою оподаткування. А з 1 січня 2016 року - для всіх категорій платників податків. Міністерство пояснює, що таке поетапне впровадження необхідне для адаптації підприємців, а також для обліку всіх технічних деталей процесу. Згідно з повідомленням, Міндоходів пропонує законодавчо врегулювати питання проведення контролюючими органами електронних перевірок даних, зазначених у податкових деклараціях і електронних документах платника податків. При питанні, що Міндоходи скорочує кількість перевірок, то відзначаємо, що такі перевірки проводитимуться за заявою платника податків, який має повідомити про це за 10 днів до територіального органу Міндоходів. Крім того, акт перевірки може бути складено у формі електронного документа і направлено засобами електронного зв'язку платнику податків. Пропонуючи таку форму контролю, ми, по-перше, хочемо заощадити час платників податків, зробити державний аудит необтяжливим для них. По-друге, ми орієнтуємося на мінімізацію персонального контакту між платником і державою, зниження ролі людського чинника. За даними міністерства, існуюча інфраструктура електронного документообігу дозволить перейти на дистанційний аудит без додаткових витрат для бюджету і для платників податків.

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...