Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Співпраця церкви і освіти
AA

Співпраця церкви і освіти

 25 вересня у залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради  відбулося урочисте засідання по укладанню Угоди про співпрацю між управлінням освіти Южноукраїнської міської ради та Вознесенською єпархією Української православної церкви.

У засіданні взяли участь міський голова Євген Квасневський, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ярослава Нікітіна, єпископ Вознесенської єпархії Української православної церкви Олексій, протоієрей Михайло  Киряк,  Благочинний Южноукраїнського округу, настоятель храму Христа Спасителя, отець Ніколай, начальник управління освіти  Юрій Сінчук, керівники загальноосвітніх навчальних закладів освіти, вчителі, які викладають курс духовно-морального спрямування,  вокальний гурт «Адажіо», засоби масової інформації.

Відкрив  засідання начальник управління освіти Юрій Сінчук. За його словами, підписання Угоди про співпрацю, метою якої є відродження традицій Української культури, духовності та моралі, утвердження патріотизму та поширення основ вітчизняного  виховання і педагогіки, розвитку спільної культурно-просвітницької діяльності, стане основою для подальшого плідного співробітництва між управлінням освіти та Вознесенською єпархією Української православної церкви.

Міський голова  Євген Квасневський підтримав ініціативу укладання Угоди, відзначив велику роботу педагогів, які формують свідому і відповідальну особистість учня на основі християнських, духовних, моральних та культурних цінностей,   подякував представникам духовенства за підтримку освітян, допомогу у забезпеченні начально-методичною літературою, організацією поїздок до релігійних, культурно-історичних місць України, побажав подальшої спільної роботи у справі духовно-морального виховання молоді. 

За словами представників духовенства укладання Угоди та  реалізація поставлених завдань сприятиме вихованню високодуховних особистостей, які сповідуватимуть християнські цінності.

Методист управління освіти Лариса Кидюк наголосила, що метою впроваджених курсів духовно-морального спрямування у загальноосвітніх навчальних закладах міста є формування в учнів християнських моральних чеснот, які є і загальнолюдськими. Вони не є вченням віри, не включають релігійних обрядів, не ставлять за мету залучення до певної конфесії. А укладання Угоди продовжить спільну роботу духовенства і освітян, яка направлена на виховання у молоді високоморальних якостей, ціннісних орієнтирів, які ведуть дитину шляхом пізнання істини, добра, краси.

За заслуги перед Українською православною церквою Грамотою Предстоятеля Української Православної Церкви та Орденом Української Православної Церкви Почаєвської Ікони Святої Богородиці нагороджена методист управління освіти Лариса Кидюк, Грамотою Вознесенської і Первомайської єпархії у благословення за старанні труди на славу Святої Церкви  нагороджена вчитель гімназії № 1 Ельвіна Підгаєцька. Нагороди вручив єпископ Вознесенської єпархії Української православної церкви Олексій.

Заключним  моментом заходу стало підписання Угоди про співпрацю між управлінням освіти Южноукраїнської міської ради та Вознасенською єпархією Української православної церкви.

Святковим моментом заходу був виступ вокального гурту «Адажіо» під керівництвом вчителя гімназії Людмили Янкул.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...