Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українська АЕС на XI Міжнародному форумі "Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє"
AA

Южно-Українська АЕС на XI Міжнародному форумі "Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє"

 24 вересня у Міжнародному виставковому центрі в Києві стартував щорічний Міжнародний форум "Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє". Його програма включає цілу низку заходів, серед яких галузева виставка підприємств і національних компаній, яка демонструє потенціал паливно-енергетичного комплексу країни.   У складі експозиції Державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" представлено Южно-Український енергокомплекс, що є відокремленим підрозділом компанії (ВП "Южно-Українська АЕС"). Це єдине в Україні підприємство з комплексним використанням базових ядерних і маневрених гідроакумулюючих потужностей, а також водних ресурсів річки Південний Буг.         Розташований на півночі Миколаївської області, енергокомплекс  включає Южно-Українську атомну станцію (три атомні енергоблоки сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівську гідростанцію на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і високоманеврену Ташлицьку гідроакумулюючу станцію (у експлуатацію введено першу чергу: 2 гідроагрегати загальною електричною потужністю в генераторному режимі 320 МВт, друга черга - гідроагрегат №3 - у стадії будівництва).

Електричної енергії, що виробляється ВП ЮУАЕС, достатньо для забезпечення нормальних умов життєдіяльності Миколаївської, Одеської, Херсонської областей, частково Кіровоградської області та Автономної республіки Крим - регіону з більш як п’ятимільйонним населенням. Тут генерується приблизно 10% від загального обсягу електроенергії в країні та близько 20% виробітку українських атомних електростанцій.

З 1982 року Южно-Українським енергокомплексом вироблено понад 480 млрд кВт·год. електричної енергії. У 2012 році підприємство відзначило ювілей - 30 років тому став до лав діючих його перший елемент - атомний енергоблок №1. Сьогодні цей блок-мільйонник готується до продовження терміну експлуатації.

З Южно-Українським енергетичним комплексом учасники та гості Міжнародного форуму "ПЕК України: сьогодення та майбутнє" можуть ознайомитися за допомогою спеціального діючого макету. Він демонструє роботу трьох його складових - атомної, гідро- та гідроакумулюючої станцій, а також перспективу розвитку енергокомплексу, зокрема, реконструкції системи технічного водопостачання АЕС і будівництва 4-го атомного блоку. 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...