Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Микола Круглов на святі Першого дзвоника в Калинівській загальноосвітній школі привітав переможців національного проекту «Відкритий світ»
AA

Микола Круглов на святі Першого дзвоника в Калинівській загальноосвітній школі привітав переможців національного проекту «Відкритий світ»

 1 вересня голова облдержадміністрації Микола Круглов завітав на свято Першого дзвоника до Калинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Жовтневої районної ради.

На урочистій лінійці очільник області привітав педагогів, учнів та їх батьків із святом. Він наголосив на тому, що цього року кількість тих, хто вперше прийшов до класів, в Калинівській школі перевищила кількість учнів випускного класу. І це дуже добре. А наступного року планується, що перших класів буде вже два.

Микола Круглов розповів присутнім про хід виконання завдань Президента України Віктора Януковича щодо комп’ютеризації навчальних закладів. Калинівська школа у цьому відношенні у числі перших: вона перемогла у конкурсі за право працювати за національним проектом «Відкритий світ». Всього таких переможців по всій країні – 54, із них 2 – у нашій області.

І ось сьогодні голова облдержадміністрації привітав з цією перемогою колектив та учнів школи і передав їм від імені Уряду України паспорти на 72 одиниці комп’ютерної техніки, яка вже встановлена в школі: 30 нетбуків  та 30 планшетів для учнів, 12 ноутбуків для вчителів, а також 3 інтерактивних дошки та 5 мультимедійних проекторів. До того ж у школі розгорнута бездротова локальна Wi-Fi мережа.

Голова облдержадміністрації наголосив на тому, що він пишається тим, що на Миколаївщині є такі школи, подякував батькам та вчителям за їх плідну роботу. Микола Круглов також пообіцяв присутнім, що наступна урочиста лінійка, присвячена Першому дзвонику, буде проходити вже на новому, сучасному спортивному майданчику. І ця робота теж буде здійснена на виконання нових соціальних ініціатив Президента України.

Директор школи Олександр Хроленко провів голову облдержадміністрації по школі і розповів, як тут організовано навчально-виховний процес.  

У школі навчається 295 учнів. Навчально-освітній процес здійснюють 29 досвідчених педагогів. Педагогічний колектив працює над проблемою: «Формування життєвих компетентностей особистості шляхом упровадження новітніх технологій».

Для учнів 10-11 класів організовано профільне навчання за напрямом «українська філологія». 

В школі обладнано 13 навчальних кабінетів, спортивний зал,  бібліотека, слюсарна і столярна майстерня, кабінет обслуговуючої праці, кабінет інформатики, психологічний кабінет для інтерактивних занять, їдальня на 115 посадочних місць.  Працюють  музеї «Джерело» та «Днів тих слава не погасне», у яких зібрано матеріал з історії села та школи.

Школа бере активну участь в обласних та всеукраїнських змаганнях з футболу та волейболу, на яких кожного року здобуває призові місця. 

Відвідали шановні гості і клас, в якому будуть працювати за новітніми технологіями, та поспілкувались із учнями та їх педагогом.

Як відзначив Микола Круглов, наступного року планується передати таке ж саме сучасне комп’ютерне обладнання вже в кілька десятків шкіл Миколаївщини.

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...