Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Г.Ніколенко привітав з Днем знань учнів Лепетиської ЗОШ І-ІІІ ст., яка цього року відзначає 50-річний ювілей
AA

Г.Ніколенко привітав з Днем знань учнів Лепетиської ЗОШ І-ІІІ ст., яка цього року відзначає 50-річний ювілей

 1 вересня шкільна родина Лепетиської ЗОШ І-ІІІ ст. поповнилася 13-ма новими членами: цього дня 7 хлопчиків та 6 дівчаток вперше переступили поріг школи, яка на 11 років тепер стане їх другою домівкою.

Цей навчальний рік для Лепетиської загальноосвітньої школи є особливим, тому що дуже скоро вона відзначатиме свій 50-річний ювілей. За ці роки  у доросле та самостійне життя школа випустила близько 5 тис. школярів, більшість з яких стала шанованими людьми в районі, області та державі – це висококваліфіковані інженери, вчителі, лікарі, державні службовці, робітники фабрик та заводів, але головне, що із стін Лепетиської школи випускаються люди, які дійсно є патріотами свого рідного краю та своєї Батьківщини. За словами педагогічного колективу навчального закладу, йому не соромно за своїх учнів та випускників, які сьогодні є студентами вищих та професійних навчальних закладів.

Традиційно на Перший дзвоник запрошують почесних гостей, які найбільше допомагають школі і цього року вперше до Лепетиської школи привітати учнів та батьків з початком нового навчального року приїхало високе обласне та районне керівництво, а саме перший заступник голови ОДА  депутат обласної ради по Березнегуватському району Геннадій Ніколенко та голова райдержадміністрації Анатолій Круц.

Вітаючи своїх майже 200 вже рідних діток із початком нового навчального року директор школи Олена Бучинська відмітила, що сьогодні у Лепетиської ЗОШ ніби відкрилося друге дихання, тому що за останні декілька місяців  завдяки підтримці куратора району, вирішено ряд важливих питань, зокрема, комп’ютерне забезпечення.

«Тепер наші діти на рівні з учнями інших шкіл району та області матимуть можливість вивчати комп’ютерні технології. Головне, що наші учні не відчуватимуть себе гіршими від інших. Лепетиська ЗОШ завжди входить до числа кращих шкіл району, а тепер із оновленою матеріально-технічною та навчально-методичною базою наші діти  займатимуть ще кращі місця на олімпіадах та різноманітних конкурсах», - наголосила у своєму вітальному слові Олена Бучинська.

Після цього вона надало слово першому заступнику голови ОДА, який у якості почесного гостя був присутній на Першому дзвонику. Виступаючи перед присутніми на святковій лінійці Геннадій Ніколенко  підкреслив, що головне завдання, над яким зараз активно працює влада усіх рівнів – це забезпечення наших дітей усім необхідним для нормального повноцінного навчально-виховного процесу.

«Недарма Президент України особливу увагу звертає саме на підростаюче покоління, на його гармонійний та різносторонній розвиток. Наші діти – це наше майбутнє, про яке треба починати дбати вже сьогодні. Від того, що ми в них вкладемо, які цінності зможемо привити і залежатиме доля нашої держави в найближчі роки… Сьогодні в Лепетисі окрім школи та дитсадочка в нас окреслено коло й інших завдань, головними з яких є ремонт дороги та відновлення водопостачання. Усе це поступово ми будемо робити, тому що від вирішення цих проблем залежатиме подальша перспектива населеного пункту. Для того, щоб село жило, щоб молоде покоління залишалося в Лепетисі  для цього потрібно створити усі належні умови», - наголосив у своєму зверненні до учнів, вчителів та гостей свята новообраний депутат обласної ради по Березнегуватському району.

Як годиться, на свято не приходять без подарунків, і тому Геннадій Ніколенко презентував Лепетиській школі новий комплект меблів для кабінету англійської мови та нову дошку в кабінет хімії.

Крім того, спільно із керівником місцевого сільськогосподарського підприємства «Реконструкція» Миколою Михальчуком вони подарували школі інтерактивну дошку в кабінет біології, для того, щоб діти вивчали предмет на тому рівні як у міських школах, а не лише по картинкам у посібниках.

Після невеликої концертної програми, яку підготували для гостей свята учні школи та першачки, які запустили у небо свої маленькі зірочки на повітряних кульках та  дали дзвінок на перший урок, урочиста лінійка була завершена, після чого по класам були проведенні навчально-виховні години.

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...