Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В.Мельниченко про модернізацію освіти та підготовку до нового навчального року
AA

В.Мельниченко про модернізацію освіти та підготовку до нового навчального року

 27 серпня 2013 року під час чергового випуску телепередачі із циклу «Гаряча лінія» у студії телеканалу «Миколаїв» відбулась бесіда із директором департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації В.Мельніченком.

Керівник освітянської галузі Миколаївщини розповів, як у нашій області виконуються соціальні ініціативи та завдання Президента України В.Януковича стосовно модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року.

На Миколаївщині функціонують 558 комунальних і 1 державний загальноосвітній навчальний заклад, 552 комунальних, 9 приватних, 6 державних дошкільних закладів. На сьогодні в них виконано ремонти. Була проведена комісійна перевірка за участю представників Держпожнагляду, Держпромнагляду, санітарно-епідеміологічних служб, і за її підсумками отримано акти про готовність загальноосвітніх та дошкільних закладів до нового навчального року. Загальна сума видатків з усіх джерел фінансування на реконструкцію та капітальний ремонт закладів освіти складає 30447,4 тис. грн.

На початок 2013 року в області функціонувало 567 дошкільних навчальних закладів (40,1 тисяч дітей). Охоплення дітей віком від 3 до 5 років дошкільними навчальними закладами в порівнянні з минулим роком зросло на 7% та в середньому по області становить 95%.

Особлива увага приділяється питанню організованої підготовки дітей старшого дошкільного віку до навчання у школі. Охоплення дітей 5-річного віку різними формами дошкільної освіти складає 100 %. Мережа дошкільних закладів постійно розширюється.

Працівники ведуть роботу по реалізації нових соціальних ініціатив Президента України В.Януковича. В освітній процес дошкільних навчальних закладів активно впроваджуються сучасні освітні технології: психолого-педагогічне проектування, інтегроване особистісно-орієнтоване навчання та виховання дітей дошкільного віку, теорія розвитку винахідницьких завдань, робота та спілкування в інтернет-спільноті «Партнерство в навчанні».

З метою підвищення рівня роботи з педагогами та батьками дошкільні навчальні заклади області створили індивідуальні сайти.

Було розглянуто й питання про малюків, які з певних причин не відвідують дитячі садочки. В області 1,7 тисяч таких дітей – їх охоплено соціально-педагогічним патронатом. А до кінця року планується створити 1650 нових місць в дитячих садках.

У минулому навчальному році в області функціонувало 572 ЗНЗ (110309 учнів). Ця кількість у цілому задовольняє потреби населення, тому не змінилася.

Крім того, в області працюють 24 інтернатні заклади (19 шкіл-інтернатів, 1 навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа-інтернат-ліцей І-ІІІ ступенів», 1 комунальний заклад «Загальноосвітня школа-інтернат – центр загальної і профільної та комплексної реабілітації», 1 спеціальна школа, 1 школа соціальної реабілітації, 1 дитячий будинок). Мережу інтернатних закладів також збережено.

В.Мельниченко відмітив, що влада уважно контролює весь процес підготовки районних навчально-освітніх закладів. Так, голова Миколаївської ОДА М.Круглов особисто відвідав низку районів, де був присутній на відкриттях шкіл після капітальних ремонтів.

Миколаївська область входить до числа перших, хто вже завершив підготовку до навчального року.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...