Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Н.Іванцова відвідала загальноосвітню школу №19 у Ленінському районі міста Миколаєва
AA

Н.Іванцова відвідала загальноосвітню школу №19 у Ленінському районі міста Миколаєва

Заступник Миколаївської ОДА Н.Іванцова відвідала загальноосвітню школу №19 у Ленінському районі міста. Її супроводжувала начальник управління освіти Миколаївської міської ради Г.Деркач та представники засобів масової інформації.
Н.Іванцова розповіла, що школи Миколаєва активно готуються до нового навчального року. Вона зазначила, що у нашій області активно реалізовуються  соціальні ініціативи та завдання Президента України В. Януковича щодо модернізації освіти. Цей навчальний рік – рік нових державних стандартів щодо загальної освіти, які впроваджені для перших, других та п’ятих класів, учні яких, в свою чергу, забезпечені підручниками на 100 %.
Всього на Миколаївщині функціонують 558 комунальних і 1 державний загальноосвітній навчальний заклад.  У кожному навчальному закладі є своя специфіка. 
Специфіка ЗОШ №19  полягає в тому, що це школа «дитячих проектів». Кожен учень має можливість розробити власний проект та запропонувати його здійснення керівництву школи. Один з таких проектів – озеленення шкільного двору. Проект, до речі, виявився вдалим і тепер всі, хто завітав до школи, із задоволенням відмічають, як тут затишно. 
Директор школи О.Іль’їн розповів, що спортивні споруди, а саме турніки та перекладини, самотужки встановлювали учні школи разом з вчителями. Завдяки їм тепер всі бажаючи можуть прийти на територію цього навчального закладу, щоб позайматися фізкультурою. 
Учні школи з задоволенням беруть участь у різноманітних творчих проектах, конкурсах. Ще й встигають добре навчатися – змагаються на міських олімпіадах серед школярів, де посідають перші та призові місця з різних предметів. 
Щороку кількість школярів збільшується.
Як зазначила начальник управління освіти Миколаївської міської ради Г.Деркач, в місті спостерігається позитивна тенденція щодо збільшення учнівського контингенту. В минулому році до миколаївських шкіл пішло на 95 учнів більше, ніж в 2011. А в 2013 році – на 69.
 
 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...