Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У влади немає кращого партнера, ніж педагоги: Раїса Богатирьова
AA

У влади немає кращого партнера, ніж педагоги: Раїса Богатирьова

 29 серпня Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова у ході робочого візиту до Миколаївщини взяла участь в  обласній серпневій конференції працівників освіти області «Регіональна освіта: від соціальних ініціатив Президента України до конкретних рішень»

Захід проходив у обласному палаці культури, на першому та другому поверхах якого працювала виставка творчих і наукових досягнень учнівської та студентської молоді навчальних закладів області, матеріалів відділів (управлінь) освіти, було проведено майстер-класи. 

Конференцію відкрив блискучий виступ творчих колективів Миколаївщини, який справив неабияке враження на гостей та учасників заходу та створив святковий настрій. 

Раїса Богатирьова звернулася з вітальним словом до працівників освітньої галузі Миколаївщини, від імені Уряду та Президента України поздоровивши освітян з початком нового навчального року. 

Як водиться в гарній родині, ми збираємося разом, щоб обговорити питання, які нас турбують,  і в той же час ми впевнені: разом ми – сила і подолаємо всі перешкоди, -  зауважила представник Кабінету Міністрів. – Робота державної влади усіх рівнів направлена на людину, на дитину. На те, щоб ваша робота була такою, про яку ви мріяли, такою, щоб ви собою пишалися. 

Віктор Янукович, посівши посаду Президента України, сказав, що ми будемо модернізувати країну. А для цього люди повинні бути розвинутими, здоровими і щасливими.  Хто навчить цього? Хто вкаже їм дорогу? Ви! - виділила Міністр охорони здоров’я України. 

Раїса Богатирьова привітала освітян у доволі незвичний спосіб – напам’ять зачитала вірша В.Тушнової «Учительница первая моя».

Соціальні ініціативи Президента України дійсно направлені на всі сторони життя, але якщо їх взяти за основу сьогоднішніх здобутків, можемо переконливо сказати: ми таки подолали недовіру, ми таки здолали перешкоди;  і якщо в Рік дитячої творчості ми на Миколаївщині бачимо, як розквітли колективи, які чудові діти, як вони демонструють свої успіхи; і якщо ви перевершили свої завдання, охопивши позашкільною освітою 77 відсотків дітей, то ми можемо бути переконані – все, за що ми беремося і спільно робимо, у нас виходить дуже добре. А головне – виходить на добро, - акцентувала увагу Раїса Богатирьова. 

Представник Кабінету Міністрів України нагадала, що Президент України в визначенні Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період  до 2021 року зазначив: «Ключовим завданням освіти у 21 сторіччі є розвиток мислення, орієнтованого на майбутнє.  Сучасний ринок праці вимагає від випускника не лише глибоких теоретичних знань, а й здатності самостійно застосовувати їх у нестандартних ситуаціях, переходячи від суспільства знань до суспільства життєво компетентних громадян». 

Тож, вітаючи освітян Миколаївщини з початком нового навчального року, з продовженням Року дитячої творчості, шанована гостя побажала їм в усіх випадках відчувати плече один одного та відзначила, що нема кращого побратима й партнера у влади, ніж педагог. Бо ж саме він вчить дітей змінювати сучасність та майбутнє країни.

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...