Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Освіта міста Южноукраїнська: від Президента до Дитини
AA

Освіта міста Южноукраїнська: від Президента до Дитини

27 серпня відбулась педагогічна конференція під гаслом «Освіта міста Южноукраїнська: від Президента до Дитини».

На початку конференції учні звернулись з теплими словами до своїх старших друзів - вчителів, а начальник управління освіти представив молодого спеціаліста, який прийшов в освіту Южноукраїнська  за направленням, та вісьмох молодих педагогів, які поповнили педагогічні колективи закладів освіти.

В конференції прийняли участь міський голова Євген Кваснєвський, заступник міського голови з гуманітарних питань Ярослава Нікітіна, депутати міської ради, начальники управлінь і служб, з якими освітяни працюють пліч-о-пліч, засоби масової  інформації.

Традиційно був зроблений аналіз роботи освітян за 2012-2013 навчальний рік, яка була побудована на основі реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. В своїй доповіді начальник управління освіти Сінчук Ю.М. зупинився на досягненнях галузі за останній рік, серед  яких: участь у Всеукраїнських предметних олімпіадах, де освітянам є чим гордитись - 30 призових місць в обласних олімпіадах; суттєве збільшення кількості виїздів для участі у фестивалях, конкурсах, спортивних змаганнях, в яких у минулому році освітяни приймали участь і загалом отримали понад 100 нагород різного рангу, це і участь у Всеукраїнських конкурсах на кращий заклад, в якому ЦРД «Гармонія» отримав ІІІ місце  із 100 кращих дошкільних закладів України та  багато інших. Освітяни задоволені і фінансовим ресурсом, який був затверджений в бюджеті 2013 року. Майже 2,5 млн. грн. виділено на виконання поточних і капітальних ремонтів  в закладах освіти. Голова профспілки працівників освіти Майстренко С.І.  подякувала міській владі, депутатському корпусу, виконавчому комітету, особисто міському голові за соціальну підтримку працівників галузі «Освіта», а Євген Анатолійович в свою  чергу, запевнив, що освітяни і надалі будуть отримувати підтримку, що влада  завжди готова до діалогу.

Серед основних завдань на наступний навчальний  рік  були окреслені наступні:

  • активізація процесу влаштування нових  сучасних дитячих, спортивних, тренажерних майданчиків;
  • забезпечення належних умов для організації і  впровадження інклюзивної освіти;
  • відкриття нових місць в дошкільних навчальних закладах;
  • запровадження електронної системи реєстрації дітей в дошкільні заклади;
  • підвищення умов комфортного перебування учнів і вихованців  в закладах освіти; виконання вимог з охорони праці, техніки безпеки, пожежної безпеки.

Міський голова Євген Квасневський у своєму виступі привітав освітян з початком  нового навчального року, запевнив, що і надалі буде прикладати,  як особистих зусиль, так і влади міста в цілому, у належне утримання закладів освіти та соціальний захист  працівників.

У другій частині конференції відбулось  нагородження найкращих освітян міста за результатами роботи  у 2012-2013 навчальному році. Педагогічними  працівниками було отримано 14 грамот  управління освіти Южноукраїнської міської ради за результатами атестації  та  21 грамоту за результатами роботи у 2012-2013 навчальному році, 10 грамот  Департаменту  освіти, науки та молоді облдержадміністрації  за результатами атестації та 24 грамоти  за результатами роботи, 1-ну Почесну грамоту облдержадміністрації. Не обійшлось  і без традиційної  нагороди місцевого рівня «Кращий освітянин року». Як і в  попередній рік, вона  була вручена в 3-х  номінаціях: дошкільна освіта, середня освіта та позашкільна освіта.

Профспілкова  організація з цього року  запровадила і свою номінацію «Кращий профспілковий  лідер».

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...