Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українська АЕС на загальнодержавній виставковій акції "Барвиста Україна"
AA

Южно-Українська АЕС на загальнодержавній виставковій акції "Барвиста Україна"

20 серпня в Національному комплексі "Експоцентр України" стартує загальнодержавна виставкова акція "Барвиста Україна - 2013". Відокремлений підрозділ НАЕК "Енергоатом" "Южно-Українська АЕС" - традиційний учасник одного з головних виставкових форумів країни. Унікальний енергокомплекс на Південному Бузі упродовж багатьох років входить до списку підприємств, які представляють на ньому Миколаївську область.

ВП ЮУАЕС - одне з найбільших підприємств Миколаївщини і головне енергогенеруюче підприємство півдня України. Воно виробляє кожен 10-й кіловат у країні. Електроенергії, виробленої Южно-Українською АЕС, Олександрівською ГЭС і Ташлицькою ГАЕС, достатньо для забезпечення нормальних умов життєдіяльності Миколаївської, Одеської, Херсонської областей, частково Кіровоградської області та Автономної республіки Крим - регіону з більш як п’ятимільйонним населенням.

У 2012 році ВП ЮУАЕС відзначило ювілей - 30 років тому став в лад діючих його перший елемент - атомний енергоблок №1. Сьогодні перший блок-мільйонник готується до продовження терміну експлуатації.

З роботою Южно-Українського енергокомплексу учасникам і гостям виставки "Барвиста Україна" допоможе познайомитися спеціальний діючий макет, який демонструє роботу трьох його складових - атомної, гідро- та гідроакумулюючої станцій, а також перспективи розвитку підприємства, зокрема, реконструкції системи технічного водопостачання АЕС і будівництва 4-го атомного блоку.

 

 

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...