Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В облдержадміністрації розглянули стан реалізації медичної реформи на Миколаївщині
AA

В облдержадміністрації розглянули стан реалізації медичної реформи на Миколаївщині

 14 серпня під час спільного засідання комітету з економічних реформ при облдержадміністрації та ради вітчизняних та іноземних інвесторів при облдержадміністрації під головуванням Миколи Круглова розглянуто стан виконання структурними підрозділами облдержадміністрації Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2012-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Цього разу заслухали тих, хто в найбільшій мірі у нашій області бере участь в реалізації Національного плану дій. І перш за все – це медична галузь.

Про стан справ щодо виконання у Миколаївській області завдань та доручень Президента України стосовно реалізації реформи медичного обслуговування доповіла Ірина Шамрай, заступник начальника управління охорони здоров`я облдержадміністрації.

Ірина Шамрай доповіла, що всі заплановані на березень – липень поточного року заходи Національного плану дій на 2013 рік щодо реалізації реформи медичного обслуговування на Миколаївщині виконано.

Зокрема, станом на 01.06.2013 року створено 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги як юридичних осіб, що становить 100% від запланованого; при визначенні обсягів видатків враховувалась об’єктивна потреба в коштах закладів охорони здоров’я, виходячи з їх основних виробничих показників і контингентів, обсягу виконуваної роботи, штатних посад, необхідності реалізації окремих програм та пріоритетних заходів; наказом начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації затверджено перелік закладів охорони здоров'я області, які входять в єдину систему екстреної медичної допомоги Миколаївської області; в області відбулися сесії районних рад: отримано згоду на передачу майнових комплексів нерухомого та окремо визначеного майна, медичного обладнання, виробів медичного призначення, транспортних засобів, засобів зв'язку та інших матеріальних цінностей відділень пунктів (швидкої) медичної допомоги центральних  районних лікарень та міських  станцій швидкої медичної допомоги центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 13 березня 2013 року завершено процедуру передачі майна.

Миколаївський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф є балансоутримувачем матеріально-технічної бази для функціонування системи екстреної медичної допомоги.

Крім того, Службою автомобільних доріг Миколаївської області розроблено регіональний план заходів на 2013-2014 роки щодо ремонту та утримання  в належному стані доріг загального користування Миколаївської області, який надано до управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Голова облдержадміністрації, коментуючи доповідь, зазначив: «Ми домовились: будь-якому реформуванню передуватиме зустріч фахівців обласного рівня з місцевими громадами. Люди мають зрозуміти, задля чого це реформування здійснюється. Майнові та фінансові питання розглядатимуться тільки після цього погодження з громадами».

Він також дав доручення щодо покращення організації надання первинної невідкладної допомоги жителям області, комплектування лікарями закладів охорони здоров та наголосив на тому, що в області кошти насамперед будуть спрямовуватись на боротьбу з онкозахворюваннями та туберкульозом.

На цьому ж засіданні перший заступник Миколаївського міського голови Юрій Андрієнко презентував інвестиційний проект та план заходів на 2013-2014 роки щодо створення індустріального парку «Миколаїв».

Зокрема, зазначений план передбачує збір пропозицій щодо доопрацювання концептуального дизайну індустріального парку на території ділянки ІІ Промзони, розробленого групою експертів з освоєння індустріальних парків USAID «ЛІНК» шляхом обговорення його на засіданнях:

  • міського комітету з економічних реформ при виконавчому комітеті Миколаївської міської ради;
  • координаційної ради з питань створення сприятливого інвестиційного клімату в м.Миколаєві.
Після широкого обговорення пропозицій буде розроблена концепція індустріального парку на основі концептуального дизайну індустріального парку відповідно до вимог ЗУ «Про індустріальні парки».
Проект рішення про створення індустріального парку буде винесено на розгляд Миколаївської міської ради.
Голова облдержадміністрації прокоментував зроблену презентацію з урахуванням попереднього досвіду та зробив ряд пропозицій.
 
 
 

 

Читайте також

УВАГА! Внесено зміни і доповнення до Правил військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Постановою КМУ № 563 від 16.05.2024 внесено зміни та доповнення до постанови КМУ №1487 від 30.12.202...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 22.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 22 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

До уваги роботодавців! 

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Якщо до Вас звертаються за роботою неповнолітні працівники, варто врахувати важл...