Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | М.Круглов: Насичення медичних закладів сучасним обладнанням – це один із кроків практичної реалізації реформи медичного обслуговування населення
AA

М.Круглов: Насичення медичних закладів сучасним обладнанням – це один із кроків практичної реалізації реформи медичного обслуговування населення

16 серпня у миколаївській міській лікарні №4 за участі голови облдержадміністрації Миколи Круглова відбулось урочисте відкриття кабінету магнітно-резонансної томографії (МРТ).
Сьогодні представники виконавчої влади на Миколаївщині спрямовують свої дії на виконання  завдань та доручень Президента України стосовно реалізації реформи медичного обслуговування. Як зазначив Микола Круглов, насичення медичних закладів сучасним обладнанням – це один із кроків практичної реалізації реформи медичного обслуговування населення. І таких кроків на Миколаївщині останнім часом зроблено чимало.
За рахунок субвенції з державного бюджету для закладів охорони здоров’я м. Миколаєва 2012 року придбано медичного автотранспорту та обладнання на 80млн.гривень, що дозволило покращити матеріально-технічне забезпечення закладів з надання первинної медичної допомоги населенню (оснастити 7 центрів ПМСД м. Миколаєва відповідно до табелю оснащення), оснастити сучасним обладнанням лікарні. Зокрема, введено в дію сучасне обладнання в лікарні швидкої медичної допомоги - стаціонарний літотріптор експертного класу варістю 7,6 млн.гривень, апарат для лазерної літотріпсії вартістю 1 млн.гривень, лазер загально хірургічний вартістю 1 млн. 250 тис. гривень, рентгенологічний апарат вартістю 3 млн. 500 тис. гривень та інші.
Для   міської лікарні № 4 придбано комп’ютерний томограф Intera 1,5 Тл Philips Medical Sistems вартістю майже 20 мільйонів гривень. Це - остання наукова розробка вчених Німеччини, Франції та Голландії.
Апарат МРТ на 1,5 Тесла має великі можливості для діагностики багатьох захворювань, у тому числі - онкозахворювань на початкових стадіях.
Лікарі  і лаборанти лікарні №4 пройшли навчання на базі інституту удосконалення лікарів в м.Києві та у м.Харкові.
Микола Круглов оглянув і інше медичне обладнання лікарні №4. Наприклад, там же за рахунок субвенцій придбано рентгенологічний апарат Opera виробництва Італія на 3 робочих місця. Вартість 3 млн. гривень.
З метою раннього виявлення хворих для своєчасного лікування в лікарні створений комплекс променевої діагностики. Тут працює рентгенівський цифровий маммографічний комплекс «МАДІС». Вартість – 309 тис. 593 гривні.
Модернізація закладів охорони здоров’я дозволила значно покращити якість діагностики на ранніх стадіях захворювання, та, відповідно, лікування населення. 
 
 
 

Урочисте відкріття кабінету МРТ в Миколаївській міській лікарні №4  (відео)

Читайте також

УВАГА! Внесено зміни і доповнення до Правил військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Постановою КМУ № 563 від 16.05.2024 внесено зміни та доповнення до постанови КМУ №1487 від 30.12.202...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 22.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 22 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

До уваги роботодавців! 

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Якщо до Вас звертаються за роботою неповнолітні працівники, варто врахувати важл...