Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Якість проведення медичних оглядів школярів - на контролі обласної влади
AA

Якість проведення медичних оглядів школярів - на контролі обласної влади

 В рамках виконання завдань Президента України щодо підвищення якості медичного обслуговування населення заступник голови ОДА Н.Іванцова, заступник начальника управління охорони здоров’я І.Шамрай разом з начальниками відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міських рад) провели рейд по медичним та навчальним закладам Жовтневого району.

Головною метою даного заходу було вивчення питання створення необхідних умов для проходження  медичного огляду школярами та педагогічними працівниками в рамках державної політики щодо  охорони дитинства.

Заступник голови ОДА Н.Іванцова наголосила на важливості проведення медичного огляду дітей дошкільного та шкільного віку. Вона повідомила, що на Миколаївщині огляди учнів проводяться диференційовано, що дає можливість зробити їх максимально зручними для дітей та батьків. При необхідності проведення медичного огляду на базі навчального закладу, райдержадміністрацією готуються графіки, згідно з якими направляються медичні виїзні бригади. В місцях, де такої необхідності немає, або батьки самі висловили бажання бути присутніми на медичному огляді дітей, то вони самостійно приводять дітей в заклади охорони здоров’я.

Як зазначила заступник головного лікаря з медичних питань Жовтневої районної лікарні О.Терент’єва в лікарні створюються всі необхідні умови для якісного медичного обслуговування населення. Напередодні початку нового навчального року значна увага приділяється медичному огляду школярів. Маючи направлення школярі в супроводі батьків проходять профілактичний огляд. Для більшої зручності батьків медогляд проводиться в першій половині дня. 

Заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА І.Шамрай повідомила, що на сьогоднішній день медичними оглядами охоплено 97% школярів Миколаївщини. Вона зробила наголос на батьківській відповідальності до цього важливого питання. 

На жаль, у сучасних дітей досить часто виявляються порушення зору та слуху, патології осанки. Протягом навчального року такі захворювання вчасно виявити більш проблематично через шкільну завантаженість школярів. Це, в свою чергу, може призвести до подальшого погіршення стану здоров’я дитини. Саме тому, так важливо забезпечити своєчасне медичне обстеження дитини. Кожна людина повинна усвідомлювати, що одним з найважливіших кроків до майбутнього країни є здоров’я наших нащадків, і відповідає за це як держава, так і кожна родина окремо.

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...