Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Наталя Іванцова: «Жодне із звернень жителів Миколаївщини у рамках проекту «Діалог з країною» не залишилось поза увагою влади»
AA

Наталя Іванцова: «Жодне із звернень жителів Миколаївщини у рамках проекту «Діалог з країною» не залишилось поза увагою влади»

 7 серпня на телеканалі «Миколаїв» в черговому випуску передачі із циклу «Чим живе область» відбулась бесіда у студії з заступником голови облдержадміністрації Наталією Іванцовою.

На початку телевізійної зустрічі заступник голови облдержадміністрації вдалася до теми, яка, без сумніву, привернула увагу більшості телеглядачів.

Як добре відомо, 22 лютого 2013 року Президент України Віктор Янукович провів  телемост "Діалог з країною", який у прямому ефірі транслювали шість загальнонаціональних телеканалів.

Громадяни України ставили Главі держави питання за телефоном "гарячої лінії", а також під час прямих включень з майже двох десятків міст та сіл України.

За підсумками проведення телемосту Президент України своїм Дорученням від 16.03.2013 № 1-1/579 Кабінету Міністрів України, головам Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій визначив низку завдань щодо забезпечення вирішення питань, порушених громадянами, трудовими колективами, суб’єктами підприємницької діяльності  під час телевізійного проекту «Діалогу з країною».

Глава держави поставив завдання ретельно розглянути кожне проблемне питання та забезпечити з боку влади належну допомогу людям з усіх їх звернень. І це стосується всієї системи роботи із зверненнями громадян у державі, а не тільки тих, що надійшли у рамках проекту "Діалог з країною".

Цілком закономірно, що саме з того, як виконано в Миколаївській області зазначені завдання і доручення Президента України, і почала спілкування з ведучим у студії та телеглядачами Наталя Іванцова.

Заступник голови облдержадміністрації розповіла телеглядачам, що обласною владою ретельно опрацьовано усі 142 звернення жителів Миколаївщини, які надійшли в рамках проекту «Діалог з країною».

За результатами проведеної роботи зроблено аналіз, який показує, що ні одне із звернень не залишено поза увагою.

Телеглядачі почули конкретні приклади вирішення проблем жителів області.

Так, за зверненням Носової Т.А., жительки с. Мостового Доманівського району щодо надання допомоги у вирішенні питання отримання субсидії для придбання твердого палива та скрапленого газу призначено житлову субсидію розміром 824,43 гривні.

За зверненням жителя с. Зелені Кошари Первомайського району Солганюка В.С. щодо надання допомоги у вирішенні питання стосовно неякісного надання електропостачання до житлового будинку проблему заявника вирішено позитивно.

За зверненням жительки м. Миколаєва Сільчук С.Д. щодо вирішення питання стосовно надання додаткової житлової площі в гуртожитку по вул. Бутоми, 11 виконавчим комітетом Миколаївської міської ради прийнято рішення про надання додаткової кімнати в гуртожитку заявниці.

За зверненням жительки м. Вознесенськ Вірозуб Н.І. стосовно забезпечення пільговими рецептами заявниці виписано пільгові рецепти на призначені лікарські засоби. 

За зверненням мешканця с. Велика Мечетня Кривоозерського району  Крипкієвського В.В. стосовно надання матеріальної допомоги на лікування заявнику виділено 500 гривень.

Підводячи межу розмові за першою темою, Наталя Іванцова наголосила на тому, що проект «Діалог з країною» став не тільки можливістю почути проблеми громадян у кожному куточку України - від великого міста до маленького села, але й перевірити, наскільки спроможна влада на місцях ефективно вирішувати ці проблеми. Наскільки чиновники всіх рівнів налаштовані на спілкування з громадянами, налаштовані бути чутливими до проблем людей. Миколаївщина це випробування витримала з честю. 

Далі заступник голови облдержадміністрації порушила у студії широке коло питань, і перш за все – про стан виконання на Миколаївщині нових соціальних ініціатив Президента України.

Як красномовний приклад, Наталя Іванцова навела інформацію про проведення модернізації, реконструкції та будівництва спортивних майданчиків в Миколаївській області.

Станом на 1 серпня поточного року в області на обліку перебуває 2870 спортивних майданчиків різних категорій, з них 1692 спортивних майданчики належать органам освіти. Протягом семи місяців (січень-липень) 2013 року  в районах та міста області відкрили (або відновили роботу) 53 спортивних майданчика.

Наразі на 110 спортивних майданчиках ведуться будівельні чи відновлювальні роботи (в т.ч. 67 спортивних майданчиків, що належать органам освіти і перебувають при школах та дошкільних навчальних закладах). В 2013 році заплановано відкрити 89 спортивних майданчиків, в 2014 році – 19. 69 спортивних майданчиків реконструюються (модернізуються, відновлюються, проводиться поточний ремонт, встановлюється спортивне обладнання), на 43 об’єктах ведеться будівництво нових спортивних майданчиків.

Загалом на будівництво та реконструкцію спортивних майданчиків виділено 6480,308 тисяч гривень, в т.ч. 3736,485 бюджетних коштів, та 1966,223 тисяч гривень – спонсорських і залучених коштів. Наразі відповідно до Меморандуму про взаємопорозуміння між Миколаївською облдержадміністрацією та ТОВ «Сандора» щодо спільних дій на території Миколаївської області вже вирішено питання щодо залучення спонсорських коштів від ТОВ «Сандора» для будівництва та обладнання спортивних майданчиків в смт. Криве Озеро та смт. Воскресенське (Жовтневий район) на загальну суму 500 тисяч гривень.

Безперечним лідером по кількості спортивних майданчиків, що реконструюються, є м. Миколаїв (13 спортивних майданчиків реконструюється, 1 – будується новий), м. Вознесенськ (11 спортивних майданчиків, 9 з них відкриється в 2013 році), Миколаївський та Новобузький райони – 8 спортивних майданчиків, які також всі відкриються в 2013 році, Єланецький район – 5 спортивних майданчиків. Саме в Миколаєві виділено додатково з міського бюджету найбільше коштів – 966 тисяч гривень.

Найбільше залучених та спонсорських коштів в Арбузинському районі (480 тисяч гривень).

Найменше (по одному спортивному майданчику) відновлюється у Вознесенському, Врадіївському та Снігурівському районах. Але відразу необхідно зазначити, що в трьох зазначених районах на всіх спортивних майданчиках проведено поточний ремонт.

З 110 наявних спортивних майданчиків, в яких проводиться реконструкція та будівництво, земельні ділянки повністю оформлені на 94 майданчиках. Проектно-кошторисна документація виготовлялась для 13 спортивних майданчиків.

З 110 спортивних майданчиків лише 15 – встановлюють підрядчики, які мають відповідні ліцензії на виготовлення та встановлення спортивних майданчиків, 7 площадок – ліцензії мають фірми-виробники спортивного обладнання, а  встановлюються  силами батьків, вчителів (у разі якщо спортивний майданчик на території школи чи дошкільного закладу), громади. 

Всі інші площадки встановлюються та реконструюються силами громади (89 спортивних майданчиків).

Тобто на Миколаївщині за цю справу взялися як слід, і наші діти та молодь матимуть усі умови для здорового способу життя. 

Під час бесіди у студії телеглядачі почули також вичерпну інформацію щодо готовності навчальних закладів Миколаївщини до нового навчального року.

 

Читайте також

УВАГА! Внесено зміни і доповнення до Правил військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Постановою КМУ № 563 від 16.05.2024 внесено зміни та доповнення до постанови КМУ №1487 від 30.12.202...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 22.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 22 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

До уваги роботодавців! 

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Якщо до Вас звертаються за роботою неповнолітні працівники, варто врахувати важл...