Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація про стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї станом на 01.08.2013
AA

Інформація про стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї станом на 01.08.2013

 Одною  із соціальних ініціатив Президента України є контроль за своєчасною виплатою заробітної плати та за станом забезпечення конституційного права громадян на своєчасну винагороду за роботу.

За даними оперативного моніторингу станом на 01.08.13 заборгованість із виплати заробітної плати у галузі  сільського господарства на економічно-активних підприємствах міста Южноукраїнська становить 597,0 тис. грн.

З травня поточного року 139 працівникам Южноукраїнського відокремленого підрозділу колективного сільськогосподарського підприємства «Тепличний комбінат» (директор Більський В.І.) не виплачується заробітна плата. На зазначеному підприємстві більшість працюючих жінки, серед яких не мало одиноких матерів, які виховують дітей без батька і заробітна плата є єдиним джерелом доходів. Тому несвоєчасна виплата заробітної плати залишає працівників без засобів для існування. 

Також зазначеним підприємством  не сплачується до управління Пенсійного фонду України в місті Южноукраїнську єдиний внесок на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. За даними управління Пенсійного фонду України в м.Южноукраїнську заборгованість із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування складає 746,3 тис. грн., тим самим працівникам             ЮУ ВП КСП «Тепличний комбінат» період з березня 2013 року не зараховується до страховогу стажу, крім того заробітна плата не буде врахована при обчисленні пенсії найманим працівникам.

Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради в межах своїх повноважень вживає заходи впливу  на керівництво Южноукраїнського відокремленого підрозділу колективного сільськогосподарського підприємства «Тепличний комбінат» з метою прискорення погашення заборгованості із виплати заробітної плати і єдиного внеску на загальнообов’язкове пенсійне страхування працівникам підприємства.

Також у місті Южноукраїнську існує економічно  неактивне підприємство-боржник   ПП «Інтеграл Агро» (ліквідатор Пейчев В.С.), яке оголошено банкрутом, сума заборгованості  складає 47,2 тис. грн.

Заборгованість із виплати заробітної плати є наслідком відсутності ефективної системи управління підприємством з боку керівника.

Несвоєчасна виплата заробітної плати є порушенням прав працівників на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї. Своєчасне одержання винагороди за працю гарантоване ст.ст. 43 та 48 Конституції України.

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...