Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Закон України «Про зайнятість населення» в новій редакції: надання роботодавцям компенсації витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове держане соціальне страхування»
AA

Закон України «Про зайнятість населення» в новій редакції: надання роботодавцям компенсації витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове держане соціальне страхування»

 Згідно ст. 26 Закону України «Про занятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI, який вступив в дію з 01.01.2013 та згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 15.04.2013 р. № 347 «Деякі питання реалізації ст. 26 та частини другої статті 27 Закону України «Про зайнятість населення» право на компенсацію має:

1).  Роботодавець, який працевлаштовує на нове робоче місце не менше ніж на два роки за направленням територіального органу зареєстрованих безробітних з таких категорій громадян:

- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

- особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування;

- молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася із строкової військової або альтернивної (невійськової) служби (протягом шести місяців після закінчення або припинення навчання чи служби) і яка вперше приймається на роботу;

- особи, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років;

- інваліди, які не досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;

- один з батьків або особа, яка їх замінює, і:

·   Має на утриманні дітей віком до шести років;

·   Виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років або дитину-інваліда;

·   Утримує без одного з подружжя інваліда з дитинства (незалежно від віку) та/або інваліда І групи (незалежно від причини інвалідності).

     2). Роботодавець, який є суб’єктом малого підприємництва та який працевлаштовує зареєстрованих безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності строком не менше ніж на два роки за направленням територіального органу.

  Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного.  Компенсація не виплачується у разі, коли роботодавець:

-   має заборгованість із сплати єдиного внеску та/або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне державне пенсійне страхування;

-   визнаний у встановленому порядку банкрутом або стосовно нього порушено справу про банкрутство.

      У разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація, з ініціативи роботодавця або за згодою сторін до закінчення дворічного строку з дня працевлаштування сума виплачених коштів повертається в повному обсязі до бюджету Фонду загальнообовязкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального захисту інвалідів залежно від джерела компенсації або на його робоче місце за направленням територіального органу працевлаштовується інший зареєстрований безробітний.  Тривалість виплати компенсації та строк працевлаштування обчислюються сумарно.

       Роботодавець інформує протягом п’яти робочих днів територіальний орган про звільнення працівника.

       Роботодавець, який працевлаштував зареєстрованого безробітного на нове робоче місце, для отримання компенсації подає протягом двох місяців з дня працевлаштування територіальному органу заяву довільної форми, до якої додає довідку спеціальної форми. На підставі наданої роботодавцем заяви, довідки та інших документів, територіальний орган приймає протягом п’яти робочих днів рішення про виплату компенсації роботодавцю.

       З питань отримання консультацій звертатись за адресою: м. Южноукраїнськ, вул. Дружби Народів, буд. 54 або за телефоном (05136) 2-53-56.

 

 

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...