Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Стан укладання колективних договорів на підприємствах, в установах, організаціях міста Южноукраїнська за І півріччя 2013 року
AA

Стан укладання колективних договорів на підприємствах, в установах, організаціях міста Южноукраїнська за І півріччя 2013 року

 Відповідно до Закону України „Про колективні договори і угоди ” колективний договір укладається на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи. Також колективний договір може укладатися в структурних підрозділах підприємства в межах компетенції цих підрозділів.

Із 106 діючих підприємств міста Южноукраїнська де використовується наймана праця на 101 підприємстві укладені колективні договори, ними охоплено 12009 працюючих, що складає 97% від загальної кількості працюючих.

З початку 2013 року управлінням праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради зареєстровано 41 колективний договір, з них: 16 підприємств внесли доповнення до довгострокових колективних договорів, 11 продовжили термін дії на 1 рік, 14 уклали колективні договори у поточному році. Чисельність працівників, охоплених колективними договорами, зареєстрованими у поточному році складає 9273 особи, що становить 75% від загальної кількості працівників.

Вперше укладені колективні договори трьох підприємствах: ПП „СНОП”, КП „Критий ринок м. Южноукраїнська” та Южноукраїнський міський центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді.

З початку 2013 року здійснено 15 перевірок підприємств по дотриманню законодавства про працю, в ході яких відстежено виконання вимог Закону України „Про колективні договори і угоди”, за результатами перевірок надано 28 зауважень, враховано 11.

Надано 14 консультацій з питань укладання та внесення змін до діючих довгострокових колективних договорів, на 41 підприємстві розповсюджено буклети стосовно змісту колективних договорів, порядку їх укладання та подання на повідомну реєстрацію. Керівникам, головам профспілок та представникам трудових колективів 22 підприємств направлено листи щодо врахування рекомендацій, наданих під час повідомної реєстрації та необхідності укладання колективних договорів, внесення змін до діючих довгострокових колективних договорів, відповідальності за невиконання взятих зобов’язань.

Відповідно до рекомендацій, наданих управлінням праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради під час повідомної реєстрації, підприємствами розроблено 9 доповнень до колективних договорів, укладених у 2013 році.

Щомісяця на офіційному веб-сайті міста Южноукраїнськ висвітлюється інформація про стан повідомної реєстрації колективних договорів, змін та доповнень до діючих довгострокових колективних договорів.

Повідомна реєстрація колективних договорів здійснюється згідно постанови Кабінету Міністрів України від 13.02.2013 № 115  “Про порядок повідомної реєстрації галузевих і регіональних угод, колективних договорів”.

У газеті “Контакт” від 23 січня 2013 року № 7 (2602) розміщено інформацію про початок укладання колективних договорів на 2013 рік, внесення змін та доповнень до діючих довгострокових колективних договорів та порядок їх повідомної реєстрації; від 19 червня 2013 року № 49 (2644) розміщено статтю Укладання та виконання колективних договорів – це ефективний соціальний захист працівників”.

Протягом 2013 року проведено зустрічі у трудових колективах ТОВ “Дар ланів”, ТОВ “ЮУ-Луч”, ДНЗ № 8 “Казка”, ПП “Технобуд”, ТОВ “Тунельспецбуд”, ПП “Югпромбуд” де розглянуто питання колективно-договірного регулювання трудових відносин.

Питання стану укладання колективних договорів на підприємствах міста Южноукраїнська розглянуто на засіданні тристоронньої соціально-економічної ради – 12 червня  2013 року.

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...