Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Одним з важливих напрямів державної політики – є створення сприятливих умов для розвитку підприємництва
AA

Одним з важливих напрямів державної політики – є створення сприятливих умов для розвитку підприємництва

Сьогодні Президент України В.Ф.Янукович послідовно проводить політику, спрямовану на усунення надмірного державного регулювання господарської діяльності та спрощення процедур реєстрації підприємницької діяльності. Серед дієвих заходів – розбудова мережі центрів надання адміністративних послуг.
 
Сьогодні на Миколаївщині діють відповідні центри в усіх містах обласного значення -  Миколаїв, Первомайськ, Южноукраїнськ, Вознесенськ, Очаків та в Очаківському району. Активна підготовка до їх відкриття ведеться в усіх районних центрах області.
 
У центрах надання адміністративних послуг громадяни, підприємці та суб’єкти господарювання можуть здійснити реєстраційні процедури та оформити документи дозвільного характеру, подати будь-які заяви, скарги та пропозиції, одержати на них належні відповіді, записатись на прийом до керівництва міста, району, отримати бізнес-консультації тощо.
 
З метою з′ясування ефективності роботи відповідних центрів, якості послуг, які надаються населенню, підприємцям заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації В.М.Рукоманов відвідав центр надання адміністративних послуг у м. Вознесенськ, який було відкрито рівно рік тому. 
 
Спілкуючись з працівниками та відвідувачами центру Вячеслав Михайлович наголосив на важливості створення зручних умов для отримання послуг громадянами, якості та оперативності їх надання компетентними працівниками.
 
Близько 10 тисяч осіб звернулося до центру у м. Вознесенськ за отриманням послуг з питань реєстрації підприємницької діяльності, з земельних, житлових та інших питань, - поінформував Вознесеснький міський голова В.Д.Луков.
 
Молода підприємець, яка відвідала центр з метою відкриття власного підприємства, наголосила, що дуже зручно працювати з державними реєстраторами на базі центру, вона отримала вичерпну консультацію і через три дні її підприємство буде зареєстровано.
 
Протягом року роботи  відбулися у центрі і новації, зокрема відкрито філію центру у бібліотеці одного з мікрорайонів міста, де всі бажаючи можуть скористатися терміналом та отримати вичерпну інформацію щодо порядку надання будь-якої послуги.
 
Активна робота з підготовки до відкриття подібного центру проводиться і Вознесенською райдержадміністрацією. Фактично центр наразі працює в режимі інформаційно-довідкового центру, а на повну силу запрацює вже у вересні ц.р. 
 

Голова Вознесенської райдержадміністрації Кучер О.Б. підкреслив: «Важливо на сьогодні реалізувати завдання Президента України по створенню центрів надання адміністративних послуг у всіх районах. Створення центру дасть змогу налагодити діалог між органами виконавчої влади і громадянами та суттєво пришвидшить отримання  населенням, зокрема, підприємцями району численних послуг». 

 

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...